Acer: první dojmy z tiskové konference (video a galerie)

Včera se nám jako první pochlubil se svými novinkami Acer. Ten si do Berlína přivezl celou plejádu nových notebooků, pár telefonů včetně obřího tabletofonu, nadupaná herní monstra a dokonce se nám krátce ukázala i virtuální realita. Bylo toho opravdu dost. My jsme si samozřejmě všechna zařízení okamžitě vyzkoušeli a zde jsou naše první dojmy.

Acer Swift, Spin, Predator, Talk S a Liquid Z6 – IFA 2016

Swift 7

Hlavní chloubou celé tiskové konference byly bezesporu notebooky v čele s ultratenkým Swiftem 7. Displej zařízení má 13,3" a nabízí Full HD rozlišení s minimálními bočními rámečky a nutno říci, že to notebooku opravdu sluší. Jedná se rozhodně o jedno z nejkrásnějších zařízení, na které jsme tu zatím narazili. Po stránce výkonu se také nenechá zahanbit. Pochlubit se může procesorem Intel Core i5 nejnovější 7. generace, až 8 GB RAM a rychlým 256GB SSD. To vše v neuvěřitelně tenkém těle pouhých 9,98 mm. To je skutečně neuvěřitelně málo a notebook se drží velmi snadno i v jedné ruce, čemuž nepochybně napomáhá i hmotnost pouhých 1,1 kg. Materiály jsou také prvotřídní. Celohliníkové tělo s broušenými hranami vypadá skutečně krásně.

Ihned po prvním uchopení na nás notebook zkrátka zapůsobil svou kvalitou zpracování. Vše neskutečné pěkně lícuje a až na vlastní oči pochopíte, jak bláznivě tenké toto zařízení skutečně je. Dokonce i některé starší smartphony jsou proti němu tlouštíci. Acer se s touto konstrukcí opravdu překonal. Jen těžko uvěřit, že do tak tenkého rámečku se nad displej vešla i dvojitá Wi-Fi anténa, která má zaručit až třikrát vyšší rychlost. Když už jsme u rychlosti, potěší i dvojice USB-C, které si zde také našly své místo. Za tuto nádheru si nechá Acer zaplatit necelých 35 tisíc korun.

Swift 7

To je však jen špička ledovce. Tímto přístrojem startuje Acer kompletně novou řadu notebooků Swift. Koupit si bude moct o něco větší Swift 5, který má 14" displej v těle 13,3" notebooku. Dále disponuje podsvícenou klávesnicí, kovovým tělem, 13hodinovou výdrží baterie a hlavně velmi flexibilní hardwarovou výbavou. Viděli jsme modely s rychlými SSD (256/512 GB, SATA nebo PCIe), až 8 GB RAM a k prodeji budou dokonce i verze s dotykovým displejem nebo čtečkou otisků prstů. Cena Swift 5 se bude pohybovat těsně pod 20 tisíci korun.

Dalším zástupcem této řady je Swift 3. Ten se podobá v mnohém Swiftu 5, jen je opět o něco větší a výběr konfigurace se rozšiřuje na HD či Full HD displej a výběr mezi procesory 6. nebo 7. generace. Jinak zůstává vše stejné. Kov, USB-C, až 8 GB RAM a rychlé 512GB SSD. Nutno dodat, že i tato levnější zařízení vypadají naživo skutečně dobře a rozhodně se nejedné o levně působící notebooky. Tím je možná až Swift 1. Není se však čemu divit, jelikož je mířený především na studenty. Swift 3 vás přijde na necelých 19 tisíc korun a levný Swift 1 na pouhých 10 tisíc.

Zbytek rodinky Swift zařízení

Spin 7

Do rukou se nám samozřejmě dostaly i kousky z další nové řady Spin. Začneme opět tím nejlepším, kterým je bezesporu Spin 7. Jedná se v podstatě o lehce upraveného bratříčka Swiftu. Vidět tu můžeme dotykový 14" Full HD IPS displej krytý pomocí Gorilla Glass, který se dokázal opět vměstnat do 13,3" těla. Při jeho výrobě už však nebyl zvolen kov, ale plast. Ten je velmi příjemný na dotek a rozhodně oceníte trochu více jistoty v úchopu, až budete notebook ohýbat do různých režimů. Ano, Spin 7 je skutečně konvertibilním notebookem, který je svou tloušťkou 10,98 mm nejtenčím zařízením svého druhu. A ani za hmotnost 1,2 kg se rozhodně nemusí stydět.

I sem se však povedlo dosadit tu nejlepší možnou výbavu. Notebook je tedy osázený nejnovějšími procesory Intel Core 7. generace, až 8 GB RAM a o úložiště se postará 256GB SSD. Ani zde nám nechybí dvojice USB-C pro rychlý přenos dat či nabíjení. Touchpad je skleněný a poměrně dost prostorný, takže využívání různých gest nic nebrání. Notebook působí opravdu výborným, bytelným dojmem a manipulace s obrazovkou je velmi jednoduchá. Panty se otáčejí naprosto hladce a rozhodně tak není problém otevřít notebook jednou rukou či jej úplně otočit do tabletového režimu. Dotykový displej má navíc opravdu rychlou odezvu a prostředí běhá krásně plynule, takže ovládání Windows 10 je skutečně hračkou. Tento konvertibilní fešák vás bude na českém trhu stát téměř 35 tisíc korun.

Spin 7

Nová rodina Spin má samozřejmě více než jednoho člena. Prodávat se budou i modely Spin 5, Spin 3 a Spin 1. Kopíruje tedy úplně řadu Swift, a to nejen ve názvech. S nižším číslem se postupně snižuje i výbava a naopak zvětšují rozměry. Přesto jsou to však samozřejmě stále všechno plně konvertibilní notebooky, které jsou dle slov Aceru stále více a více populární. Ceny všech modelů potom naprosto přesně korespondují s jejich číselným soukmenovci z řady Swift. Více se o řadě Spin dozvíte v našem článku.

Iconia Talk S

Nebylo to však jen o noteboocích. Acer nám představil i trojici mobilních zařízení. Tím první je se svými 7" obří tabletofon Acer Iconia Talk S, který se přeci jen pohybuje spíše v teritoriu tabletů než telefonů. Má sice dokonce hned dva sloty pro SIM karty, ale jeho rozměry mluví za vše. Tento „telefon“se nám zkrátka do kapsy nacpat nepodařilo. Navíc jde poznat, že se šetřilo, a to nejen na plastové konstrukci. Výbava na tom není o moc lépe. Displej má rozlišení 1280 × 720 bodů a procesor je vybaven čtyřmi jádry. Rozlišení fotoaparátu činí 13 Mpx. O chod tohoto obra se stará Android 6.0 a slibovaná doba přehrávání má činit 9 hodin. Potěšit ale může rozhodně protiskluzová úprava plastový zad. Díky ní se drží Talk S neuvěřitelně dobře v ruce a ani na chvilku nás nenapadlo, že by nám mohl nechtěně vyklouznout z ruky. Za cenu 4,5 tisíce korun je to přeci jen zajímavá nabídka.

TIP! Acer představil na IFA telefonující tablet a dvojici smartphonů

Iconia Talk S

Liquid Z6/Z6 Plus

Dalšími představenými telefony byla dvojice Liquid Z6 a Z6 Plus. Liquid Z6 je tím levnějším a hlavně menším, díky svému 5" Full HD displeji. Ten navíc vůbec nevypadá špatně a čtyřjádrový procesor si s chodem prostředí poradil vcelku dobře. Žádného výrazného zpomalení či zasekávání jsme si nevšimli. Na trh se Z6 dostane v říjnu za 3,5 tisíce korun.

Liquid Z6

Větší bratříček Z6 Plus se nám zamlouval o dost více. Má o půl palce větší displej, ale procesor doslal jader hned 8 a jako příjemný bonus přidává čtečku otisků prstů. Tu jsme však bohužel neviděli v akci, takže její rychlost nemůžeme posoudit. Můžeme vám však rozhodně potvrdit, že tento model už na nás působil o dost lépe. Je sice opět celý plastový, ale výsledná konstrukce sedí mnohem lépe v ruce a rozhodně nepůsobí až tak levně. Tím se dostáváme k ceně, kterou si Z6 Plus asi mnoho příznivců nezíská. Přijde vás totiž na necelých 7 tisíc korun. Na trh se dostane v prosinci.

Liquid Z6 Plus

Predator 21 X

Naší prohlídku jsme zakončili rychlým omrknutím nejnovější monstra z modelové řady Predator. Nový 21 X je skutečně neuvěřitelné našlapaný stroj, o jehož zaměření mluví skutečně agresivní design. Nechlubí se ale „jen“ brutálním výkonem v podobě nového Intel Core i7, technologií G-SYNC, výbornými reproduktory či hned dvěma grafickými kartami NVIDIA GeForce GTX 1080. Toto monstrum je totiž zároveň i úplně prvním notebookem na světě se zahnutým displejem.

Predator 21 X
Diskuze ke článku
Štěpán Klapzuba
Štěpán Klapzuba
Acer rozhodne na IFa nezklamal. Prijde mi, ze treba oproti Lenovu predvedl daleko vice zajimavych a hlavne pouzitelnych novinek. Zajimavy jsou Spiny a Swifty. To jsou produkty, ktere muzou pritahnout hodne lidi. Navic jsou i designove hodne povedene. Za me palec nahoru!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze