Acer představil větší Swift 5: hmotnost stále pod kilem a tenké rámečky

Acer představil větší Swift 5: hmotnost stále pod kilem a tenké rámečky
  • Nový Swift 5 nabídne 15,6palcový Full HD IPS displej s tenkými rámečky o šířce pouhých 5,87 milimetrů
  • Tělo vyrobené ze slitin hořčíku a dalších kovů je přitom stále lehčí než jeden kilogram
  • Výbava čítá také nejnovější procesory Intel, až 16 GB RAM, maximálně 1TB SSD či čtečku otisků prstů

Acer dnes představil novou generaci lehkého notebooku Swift 5. Model Swift 5 s 14palcovým displejem se prý dočkal velice vřelého přijetí, a tak chce Acer nyní navázat na úspěch také větší 15,6palcovou verzí. IPS displej má Full HD rozlišení a nově také mimořádně tenké rámečky s šířkou pouhých 5,87 milimetrů. Právě díky nim je dosaženo skvělého poměru obrazovky k tělu 87,6 procent. Stroj je vybaven také technologií Acer Color Intelligence, která dynamicky v reálném čase optimalizuje barvu a jas obrazovky bez ořezávání či přesaturování, zatímco technologie Acer BluelightShield umožňuje úpravu míry vyzařování modrého světla z obrazovky pro delší dobu používání.

Acer Swift 5

Elegantní tělo notebooku je zhotoveno z ultralehkých slitin hořčíku a lithia pro horní a spodní kryt, zatímco opěrka rukou je vyrobena ze slitiny hořčíku a hliníku. Hmotnost je přitom stále pod jedním kilogramem a dostalo se také na podsvětlenou klávesnici. Vhod přijde nepochybně rychlé přihlašování do Windows 10 pomocí čtečky otisků prstů.

Hardwarově nabídne Swift 5 nejnovější procesory Intel Core, až 16 GB RAM a maximálně 1TB SSD. Baterie by měla vydržet na celý pracovní den a pro připojení k internetu postačí 2×2 802.11ac Wi-Fi, která nabízí gigabitovou propustnost. Portová výbava zahrnuje jedno USB-C druhé generace (přenosová rychlost 10 Gb/s, podpora Power Delivery a výstupu na monitor), dvě USB-A 3.1 (jedno neustále napájené), HDMI port či čtečku SD karet.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze