Acer Liquid C1: další Android s procesorem od Intelu

Acer se chystá rozšířit skromné řady mobilních telefonů s procesory rodiny Atom od Intelu. V útrobách jeho nového modelu Liquid C1 bude tepat konkrétně méně výkonný typ Intel Z2420, určený spíše pro střední třídu.

Intel představoval svůj nový SoC Lexington (Z2420) teprve relativně nedávno, na CESu v Las Vegas. Čispset s jednojádrovým x86 procesorem Atom je zde hlavně proto, aby Intelu pomohl k masivnější expanzi a větší konkurenceschopnosti vůči převládajícímu a všudypřítomnému ARMu. I když to tedy není ukázka nejvyššího měřitelného výkonu, rozhodně má co nabídnout. Více si můžete přečíst ve článku - Intel předvedl platformu Lexington: Atom i pro levné smartphony.

Mezi partnery Intelu jsou povětšinou malí, v Evropě méně známí výrobci z Asie. Jediným výraznějším jménem mezi partnery je pro amerického čipového giganta Acer. Tento výrobce sice doposud příliš výrazně na poli smartphonů nezapůsobil, ale patří mezi lídry výroby tabletů, a navíc má velmi dobré vztahy s celosvětovou distribuční sítí (prodejci, operátoři, logistické firmy atd.). Acer se tedy může na klíčových trzích, které generují nejvyšší počet prodaných přístrojů, prosadit daleko lépe než neznámí čínští výrobci.

Acer Liquid C1 - oficiální fotografie

Zpět už ale k novému telefonu. Acer Liquid C1 je typickým představitelem střední třídy smartphonů. Řadí ho sem nejen zmiňovaný procesor Z2420 s jedním jádrem a taktem 1,2 GHz, ale i další komponenty. Řeč je třeba o 4,3 palcovém IPS displeji s qHD (960×540 pixelů) rozlišením, či 8 Mpx fotoaparátu. Pokud vám přijde jedno jádro u smartphonu v dnešní době málo pak vězte, že Intel pracoval takovým způsobem, že je tento procesor bez problému výkonostně srovnatelný s ARMovou konkurencí se dvěma jádry. Dobře to ilustruje podpora nahrávání a přehrávání videa ve vysokém rozlišení - Full HD, a také možnost fotoaparátu najednou (za 1 vteřinu) vyfotit až 5 snímků.

Video

Další výbava novinky je celkem na standardní úrovni. V technických specifikacích figurují všechny běžné sítě jako 2G, 3G, W-Fi či Bluetooth. Rychlé mobilní sítě LTE a čip pro bezkontaktní placení NFC jsou bohužel i nadále výsadou dražších modelů. Nakonec ještě doplníme údaj o operačním systému. Jedná se o mírně upravený Android verze 4.0 Ice Cream Sandwich. Výrobce tedy použil o něco starší verzi, než v případě též nedávno uvedeného modelu ze stejné řady - Aceru Liquid E1.

Specifikace tedy vypadají velmi dobře a opět máme co dočinění s dobře vypadajícím smartphonem střední třídy, navíc za příznivou cenu (po přepočtu zhruba 6 200 korun). Otazník prozatím bohužel visí nad dostupností. Acer bohužel v segmentu smartphonů na rozdíl od tabletů stále preferuje prodej spíše v Asii než v USA či Evropě.

Technické parametry Acer Liquid C1

Kompletní specifikace
Konstrukce127,3 × 65,5 × 10 mm, 140 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 4,3" (960 × 540 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus
ChipsetIntel Atom Z2420, CPU: 1×1,2 GHz, GPU: PowerVR SGX540
Paměťvnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor2 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostúnor 2013, 6 200 Kč

Zdroje: mobile-review.com, zdnet.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze