Acer Chromebook i3: první s Intel Core

2

Většina notebooků se systémem Chrome OS je vybavena procesory, které zrovna neoplývají výkonem a jedná se buď o úsporné procesory Intel Celeron, nebo různá ARM řešení. Ovšem Acer nyní představil nový Chromebook, který disponuje procesorem Intel Core i3, jenž ještě nebyl v souvislosti se systémem Chrome OS použit.

Nově představený Acer Chromebook i3 je jedním z řady různých Chromebooků, které tchajwanská společnost Acer vyrábí. Ovšem tento konkrétní model vyniká svým výkonem, který je v oblasti Chromebooků neobvykle vysoký, uvnitř něj se totiž nachází procesor Intel Core i3, jenž známe spíše z běžných notebooků s operačním systémem Windows. Spolu s Chromebook Pixel se jedná o jediné počítače s procesory řady Core iX.

Chromebook C720 a C720P

Svým zevnějškem je nový Chromebook i3 velmi podobný staršímu příbuznému C720P. Proto lze předpokládat, že další výbava bude obdobná, jen výdrž se pravděpodobně sníží, protože Core i3 je poněkud více žravé, než slabounké Celerony. Počítač by také měl disponovat 11,6" dotykovým displejem o rozlišení 1 366 × 768, ovšem tuto informaci nemáme potvrzenou. Cena prozatím není známa a dostupnost v ČR nevidíme příliš optimisticky, protože zatím se u nás žádný Chromebook oficiálně neprodával.

Zdroje: cnet.com, gigaom.com, slashgear.com

Diskuze ke článku
Olaf
hnus velebnosti, nemuzu si pomoct. To uz bych si radeji kupil nejakej napr. rok starej ultrabook s Windows 8.1 - kdyz bych chtel setrit.

Ale tenhle klump nikdy. Vzdyt to je dobre leda tak na na3rani :-)
neo taa
neo taa
Super zase je vidět, že Chromebooky se hezky vyvíjí a MS nemá šanci, takže se těším až bude k dostání u sousedů a na recenze.
Takový krásný a výkoný a uživatelsky přívětivý OS, to prostě nemá konkurenci. Žádné strachy o bezpečnost, OS, který prostě funguje, aktualizuje se když je to potřeba a ne když už je pozdě. :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze