10 nejvýkonnějších telefonů dle AnTuTu, první není Samsung ani Apple

55

V současnosti patrně nejpopulárnější benchmark pro mobilní telefony je AnTuTu, které vydalo zprávu mapující 10 aktuálně nejvýkonnějších telefonů, a to dle výsledků jeho měření. Na samém vrcholu však nestojí špičkové modely od Samsungu či Applu. Vítězství jim, byť opravdu velmi těsně, vyfoukl dravý čínský výrobce.

Xiaomi Mi 5

AnTuTu vydává své čtvrtletní statistiky za období leden až březen roku 2016 a zveřejňuje žebříček 10 aktuálně nejvýkonnějších telefonů, které prošly tímto benchmark testem. Podmínkou byla verze programu 6.0 a dále alespoň 500 různých testů, ze kterých byl vytvořen pro každý model průměrný výsledek. Na samotném vrcholu zveřejněného žebříčku stanula vlajková loď čínského Xiaomi, model Mi 5, který v průměru získává 136 875 bodů. Jeho vítězství je dáno nejen vysoce výkonným hardwarem, který čítá procesor Snapdragon 820 či až 4GB operační paměť, ale také volbou „pouze“ displeje s Full HD rozlišením.

TIP! Recenze Xiaomi Mi 5 – Vlajková loď pro Čínu

AnTuTu 6.0

I to je důvod, proč se hlavní adepti na posty nejvyšší musí spokojit se stříbrnou, respektive bronzovou pozicí. Druhou příčku uzmuly Samsungy Galaxy S7 / S7 edge, které v průměru získávají 134 599 bodů, a to především kvůli vysokému 2K rozlišení. Na třetím místě se pak s průměrným výsledkem 133 781 bodů umístil Apple iPhone 6s. Za stupni vítězů následuje již poměrně výrazný propad a například na čtvrtém místě se nacházející Huawei Mate 8 dosahuje průměrně 91 157 bodů.

Xiaomi Mi 5 – videopohled

Zdroje: antutu.com

Diskuze ke článku
Marduch
Pane redaktore, jenom připomínka, na výsledek Antutu nemá velikost rozlišení displeje vliv, pokud vím. Viz nedávné výsledky iPhonů 6s a 6s plus, kdy plus verze s fullHD dosáhla o chlup lepšího výsledku.
Ale stejně, počkejte do zítra, budeme mít nového leadra ;))
Jan
"ale také volbou „pouze“ displeje s Full HD rozlišením. I to je důvod, proč se hlavní adepti na posty nejvyšší musí spokojit se stříbrnou, respektive bronzovou pozicí." ... ale že ten iPhone má o tolik větší rozlišení. Kdyby měl taky jen "trapný" FullHD tak má určitě o milijón bodů v Antutu víc
David Novotný
David Novotný
Nevíte, jestli na to má vliv i software? (nadstavba)
myscho
myscho
ak bola podmienka andorid 6.0, tak preco v tabulke nieje xperia Z5? andorid 6.0 jej dava radikalny narast vykonu, cez 92000...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze