ZTE Nubia Z9 představena: krasavec bez rámečků

19

Dceřiná společnost ZTE – Nubia oznámila zahájení prodeje své nové vlajkové lodě, modelu Nubia Z9. Ten se řadí velikostí displeje 5,2" mezi Nubii Z9 Mini a Z9 Max, ale výbavou oba tyto modely předčí. Zmínit můžeme například možnost mít až 4 GB operační paměti. Zajímavostí jsou téměř chybějící rámečky po stranách displeje.

ZTE Nubia Z9

Nubia má představovat jakousi luxusnější variantu telefonů ZTE. To se v posledních měsících potvrzuje čím dál více a Nubia skutečně představuje telefony vyrobené z kvalitních materiálu, vzpomeňme například na březen, kdy představila modely Z9 Mini a Z9 Max.

Nyní přichází se svou vlajkovou lodí Nubia Z9 a snaží se zaujmout téměř chybějícími rámečky po stranách displeje, kterých docílila díky patentované technologii aRC, což je technologie vedení lomu oblouku. Samotné rozlišení displeje je FullHD. Musíme uznat, že se výrobci skutečně podařilo zaujmout a telefon vypadá na první pohled skvěle.

ZTE Nubia Z9

Nubia zvolila procesor Qualcomm Snapdragon 810 postavený na 64bitové architektuře. Nechybí Wi-Fi, Bluetooth ve verzi 4.1 a GPS. Baterie má kapacitu 2 900 mAh, což se na první pohled jeví, jako slabší hodnota, nicméně záleží na optimalizaci hardwaru a softwaru.

Nubia Z9 se bude prodávat ve třech variantách. Můžete zvolit verzi Classic s 32 GB společně se 3 GB operační paměti, nebo Elite Edition se 64GB a 4 GB RAM. Nejvyšší varianta pak má stejné parametry jako Elite Edition, ale navíc nabídne i čtečku otisků prstů, ale co je zajímavější, neobsahuje žádná hardwarová tlačítka. Přejíždíte pouze prstem k okrajům displeje a spouštíte tak různé, již přednastavené, akce. Jak se toto používání osvědčí a jak pohodlné to bude, ukáže až čas.

Zadní fotoaparát má rozlišení 16 Mpx a světelnost optiky f/2.0, přední fotoaparát nabídne rozlišení 8 Mpx. Operační systém je pak Android ve verzi 5.0 Lollipop.

Telefon se začne oficiálně prodávat 21. května 2015 na čínském trhu. Cena základního modelu je v přepočtu 13 800 Kč bez DPH a dle varianty se vyšplhá až k 18 000 Kč. O dostupnosti na globálním trhu zatím nejsou zprávy.

Technické parametry Nubia Z9 Classic Edition

Kompletní specifikace
Konstrukce147,4 × 68,3 × 8,9 mm, 192 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,2" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát16 Mpx, LED dioda
ChipsetQualcomm Snapdragon 810 MSM8994, CPU: 4×2 GHz + 4×2 GHz, GPU: Adreno 430
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.1, NFC: ?
Operační systémAndroid 5.0
Akumulátor2 900 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostkvěten 2015, 13 800 Kč

Zdroje: fonearena.com, nubia.cn

Diskuze ke článku
Kraslík
ví někdo, zda-li je to skutečnost to ovládání z boku ? viz youtube video:

https://www.youtube.com/watch?v=OcTDPj2jXBM
René
Ze zadu super, podobně jako xperia Z...Ale ten předek se mi nelíbí.
tx
v přepočtu 13 800 Kč bez DPH a téměř jistě bez úplné podpory LTE, bez možnosti paměťových karet, navíc široké a prázdné spodní okraje působí podle mě ohavně
Milan Kutaj
Milan Kutaj
Skôr by som povedal, že len ďalšia tuctovka bez rámikov. Práve absencia rámikov je jediný dizajnový prvok, ktorý je na tom mobile zaujímavý.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze