Zrychlí, když jí pohladíte boky: první dojmy z Nubia Z9

4

Čínské ZTE na svém stánku neopomnělo ukázat své nejlepší produkty ze své prémiové řady Nubia, přičemž absolutní špičkou je model Z9, který nabídne výbornou výbavu, hodnotné materiály a zajímavý design. Vychytávkou ovšem je výrazné zakřivení krycího skla displeje na bocích a spousta gest, která na nich lze provádět. Jak to v praxi funguje?

Z Nubie Z9 je cítit, že ZTE chtělo vyrobit každým coulem špičkový telefon. Řada Nubia, do které patří také nedávno představený model My Prague, tak má nového krále.

Nubia Z9 – první pohled z IFA 2015

ZTE začalo tedy ušlechtilými materiály s kovovým rámečkem a skleněnou přední i zadní stranou. Skla jsou navíc tlustá a masivní, také samotný telefon je tlustší a také nečekaně těžký a se svými 192 gramy ho v ruce ucítíte. Je těžké odhalit důvod takto vysoké hmotnosti, nicméně pozitivem je pocit solidnosti, který z těžkého a dobře zpracovaného telefonu vychází.

Telefon takřka nemá rámečky a zaujmou i výrazně zaoblené boky krycího skla

Vzhledem k 5,2palcovému FullHD displeji není telefon ani nijak malý, jedná se o klasickou vlajkovou loď se vším všudy. Má ale jednu neobvyklou věc navíc. Levý a pravý bok krycího skla je výrazně zkosený, a má to svůj důvod. Na bocích lze totiž provádět různá gesta. A překvapivě to funguje a mnohdy to je i užitečné. Lze tak rychle přepnout aplikace, zvýšit jas nebo hlasitost, nebo rychlým pohybem na boku vyčistíte RAM paměť a telefon vám radostně zahlásí „že byl zrychlen“. Velmi šikovné je také gesto, kdy telefon chytíte za boky na šířku prsty tak, jako byste chtěli fotit, a telefon spustí fotoaparát.

Nubia Z9

Případné zájemce zaujme jistě také výkonný procesor Snapdragon 810 a 3 GB RAM. Na druhou stranu do Česka se zatím oficiálně nedostane a je spíše exotickým kouskem.

Možnosti gest na bocích displeje

Technické parametry Nubia Z9 Classic Edition

Kompletní specifikace
Konstrukce147,4 × 68,3 × 8,9 mm, 192 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,2" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát16 Mpx, LED dioda
ChipsetQualcomm Snapdragon 810 MSM8994, CPU: 4×2 GHz + 4×2 GHz, GPU: Adreno 430
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.1, NFC: ?
Operační systémAndroid 5.0
Akumulátor2 900 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostkvěten 2015, 13 800 Kč
Diskuze ke článku
daniel
Tak to ji budu ještě hladit aby se nesekala?!? Spíš naopak.:D
df
Vypada to jak nedodelanej cinskej smejd. :)
Martin Mach
Martin Mach
Naposledy upraveno: 8. 9. 2015 14:57
Překvapuje mě, že oficiálně je představený až teď. Vypadá každopádně úžasně. Škoda té nedostupnosti a asi ani cena nebude zrovna lidová, ale tak zase co čekat :-)

Edit: Tak podle gsmareny bude postrádat česká LTE. To opravdu není smartphone pro ČR :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze