ZTE chystá 2. generaci čelní kamerky pod displejem. Co se zlepší?

ZTE chystá 2. generaci čelní kamerky pod displejem. Co se zlepší?
Fotografie: ZTE
  • ZTE oznámilo zdvojnásobení hustoty pixelů na displeji
  • Samotný panel bude mít též 120Hz obnovovací frekvenci

ZTE v loňském roce jako vůbec první výrobce na světě představilo telefon, který pro potřeby čelního fotoaparátu nepotřeboval výřez, průstřel či jiný složitý mechanismus. Čelní fotoaparát byl schován přímo pod displejem. V případě potřeby se displej „zprůhlednil“, naopak v době nečinnosti fotoaparátu byl zobrazovač zdánlivě ničím nerušen. Samozřejmě, jako u každé nové technologie, nebyly výsledky zcela ideální. Displej musel mít v daném místě výrazně nižší rozlišení a fotoaparát bojoval s nedostatkem světla.

ZTE AXON 30 Pro 5G
Prototyp údajně chystaného ZTE AXON 30 Pro s čelním fotoaparátem pod displejem

Výrobce se však nevzdává a na letošní rok chystá nástupce AXONu 20 5G. Naznačil to na právě probíhajícím veletrhu MWC 2021 v Šanghaji, kde demonstroval prototyp budoucího ZTE AXON 30 Pro. Bylo oznámeno, že v prvé řadě vzroste rozlišení displeje v místech s čelním fotoaparátem z 200 PPI na 400 PPI. Vše je doprovázeno i fotografií na weibo.com, avšak ta není ve vysokém rozlišení, nelze si tak ověřit kvality displeje.

Vylepšovat zobrazovač nebude jen rozlišení, ale taktéž obnovovací frekvence, která vzroste z 90 Hz na 120 Hz. Dále ZTE zmiňuje nasazení technologie 3D strukturovaného světla, která umožní prostorové snímání obličeje a dalších objektů. ZTE tvrdí, že biometrické zabezpečení nového senzoru je mnohem lepší než u jakékoliv čelního fotoaparátu, který disponuje pouze 2D skenem.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze