Motorola One Hyper s výsuvným fotoaparátem se představí v neděli

3× aktualizováno
Motorola One Hyper s výsuvným fotoaparátem se představí v neděli
  • Čtečka otisků prstů na zádech funguje zároveň jako notifikační dioda
  • Na přední straně je ničím nerušený 6,39" IPS displej
  • Výsuvný modul ukrývá 32Mpx senzor, na zadní straně potom najdeme 64Mpx fotoaparát

Aktualizováno 28. 11. 2019

Zatímco informace zkraje listopadu se nakonec nepotvrdily, tentokrát máme pozvánku na tiskovou konferenci. Nová Motorola One Hyper, která bude lákat především na výsuvný fotoaparát, se představí 3. prosince v Brazílii. Na premiéru se tudíž můžeme těšit ještě na sklonku tohoto týdne.

Motorola One Hyper

Aktualizováno 3. 11. 2019

Motorola One Hyper s výsuvným fotoaparátem se objevila na seznamu zařízení certifikovaných organizací NBTC, což poukazuje na její brzký příchod. Dočkáme se představení již 13. listopadu, kdy má být odhalena i legendární Motorola RAZR s ohebným displejem?

Aktualizováno 22. 10. 2019

Začátkem října jsme se dozvěděli o chystané Motorole s výsuvnou čelní kamerkou. Další střípky nyní přidává forum XDA Developers. Dozvídáme se, že by se novinka měla jmenovat Motorola One Hyper. Příjemným překvapením pro uživatele by pak mělo být nasazení Androidu 10 od samotného počátku. Doposud tak chybí informace o termínu představení a případné ceně.

Původní informace ze 7. 10, 2019

Redaktorům španělského serveru proandroid.com se podařilo získat přístup k nejnovějšímu a doposud nepředstavenému smartphonu z řady Motorole One s vyjíždějící kamerkou. Tento model představuje zároveň první telefon výrobce s ničím nerušeným displejem a ve výbavě nechybí 64megapixelový fotoaparát, Snapdragon 675 nebo takřka čistý Android.

Motorola One s vyjížděcí kamerkou

Největší zajímavostí je pochopitelně vyjíždějící kamerka, která nahradí poměrně masivní průstřel, jenž jsme mohli spatřit u Motorol One Action či One Vision. 32megapixelový fotoaparát, který se ukrývá ve vyjíždějícím modulu, disponuje světelností f/2.2 a schopností skládat čtyři pixely do jednoho. Výsledné snímky o rozlišení 8 megapixelů by nás tak mohly mile překvapit svou kvalitou. Zajímavostí také je, že modul vyjíždí z pravé strany. U většiny smartphonů jsme doposud vídali umístění nalevo. Samotný 6,39" IPS LCD displej se může chlubit jemným rozlišením 2 340 × 1 080 pixelů. Podle redaktorů proandroid.com nabízí obrazovka slušný maximální jas a neměli si nač stěžovat.

Na zádech smartphonu najdeme tradičně umístěnou čtečku otisků prstů, která ovšem disponuje velmi zajímavým prvkem v podobě LED podsvětlení v oblasti lemujícího kroužku. V twitterovém příspěvku níže se můžete podívat, jak vypadá efekt „dýchání“, který se aktivuje při používání telefonu. Další funkcí bude možnost upozornit na nabíjení či příchozí notifikace, což přijde vhod, neboť IPS technologie použitého displeje nehraje do karet režimu Always On, jenž známe z OLED panelů. Čtečka již také neobsahuje logo výrobce uvnitř. Na spodní straně je USB-C a mřížka reproduktoru, zatímco na straně horní najdeme 3,5mm jack.

Uvnitř telefonu je poměrně výkonný, avšak energeticky úsporný, Snapdragon 675, kterému dělá společnost 4 GB operační paměti a 128GB úložiště. To vše je završeno takřka čistým Androidem. Podle zkušeností redaktorů běhá telefon „jako po másle“ a není problém si na něm zahrát například nový Call of Duty Mobile. V AnTuTu se pak podařilo nasbírat pěkných 169 300 bodů a slušnou výdrž by měla zajistit 3 600mAh baterie.

Dvojice fotoaparátů na zadní straně se skládá z 64megapixelového snímače se světelností f/1.8 a 8megapixelového senzoru s clonou f/2.2. Z hlavního fotoaparátu se můžeme těšit na 16megapixelové snímky, a to díky technologii Quad Pixel, která skládá čtyři pixely do jednoho. Fotoaparátu nechybí ani noční režim či možnost pořizování portrétů. Uživatelé mají rovněž možnost fotit v nativním 64Mpx rozlišení. Co se týče videa, je k dispozici záznam ve 4K při 30 FPS. Zpomalené video je pak možné natáčet ve 120 FPS ve Full HD či 240 FPS v HD.

Cena, stejně jako finální název, tohoto modelu zatím nebyla zveřejněna. Očekává se však, že by mohla činit zhruba 8 až 9 tisíc korun.

Diskuze ke článku
αΩ
Jsem moc zvědav, zda bude mít OIS a bude-li fotit alespoň stejně dobře jako G7 Plus a One Vision :)
Tom
Škoda že je to zase takové pádlo na velkou vodu...A další otázka je cena zda bude blíže Vision či Zoom.
Nik
Teda nic moc. Ten fotomodul az nahoru kvuli kamerce... hnus. Vybava teda za ty penize vubec naopak neprekvapi.
O nicem...
Carda
Ta čtečka na zádech v kombinaci s nudloidním displejem je celkem zajímavé řešení a celkem se mi líbí jak budou lákat na něco co tu už je od jiných a budou tomu říkat originální :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze