Značka PureView se vrací zpět do Evropy, ke společnosti HMD Global

6
Značka PureView se vrací zpět do Evropy, ke společnosti HMD Global
Fotografie: mobilenet.cz
  • Výrobce telefonů Nokia již opět vlastní značku PureView
  • Stalo se tak 23. srpna převedením všech práv od Microsoftu

Vzpomínáte na řadu PureView? Prvně jsme se s ní setkali zkraje roku 2012, kdy finská Nokia představila fotomobil 808 PureView. Následně ji využívala nadále a patrně největší slávy se jí dostalo s Lumií 1020. Mohli jsme ji však najít i v Lumii 950, která vznikla již zcela pod křídly Microsoftu. Značka PureView vždy zůstala ve vlastnictví Nokie, která však značku licencovala Microsoftu po dobu 10 let. Ještě před uplynutím této doby se však licence mění.

PureView

Aktuálně totiž značka dle EUIPO (Evropský úřad pro duševní vlastnictví) mění licenčního vlastníka. Tím se počínaje 23. srpnem stává společnost HMD Global, která vyrábí mobilní telefony s logem Nokia. Pakliže se již těšíte, jak zanedlouho přivítáme další skvěle fotografující Nokii, musíme vaše nadšení krotit. Převod licence na značku PureView automaticky neznamená, že ji HMD Global rovnou použije. Příkladem budiž značka Asha, kterou by HMD Global mohlo využít, ale prozatím tak neučinilo.

Diskuze ke článku
Blue Sun
Blue Sun
Teď se mohou "nokie" stát nejlepšími fotomobily současnosti, protože přece pureview... To přidává minimálně dvacet bodů v DxOmarku.
kleinak
To je jen dobře. V MS toho mohli náležitě využít,ale jen to zprasili a nejen to. Ano s Pureview dokázala Nokia po dlouhou dobu kralovat co se týká focení,do dnes je Nokia L1020 jeden z nejlépe fotícich mobilů i když je to 5let starý model. A Doxo,nebo co,jsou je úchyláci s čísly,realita je jiná. Za mě Pureview dávám palec nahoru ????.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze