Zisk mobilní divize Samsungu klesl o 96 %, důvodem je Galaxy Note 7

8

Své hospodářské výsledky dnes časně ráno zveřejnil také jihokorejský Samsung. Ty byly tentokrát velmi očekávané, neboť se do nich projeví nepříjemnosti kolem modelu Galaxy Note 7. Ty samozřejmě dopadly nejvíce na mobilní divizi, jejíž zisk výrazně klesl.

Samsung logo

Celkové tržby společnosti Samsung za uplynulé čtvrtletí, které skončilo 30. září 2016, činí 42,01 miliardy dolarů a meziročně se jedná o 7,5% pokles. Provozní zisk zaznamenal meziroční pokles o 30 % na 4,56 miliardy dolarů a jde o nejnižší provozní zisk za jedno čtvrtletí v průběhu posledních dvou let.

TIP! Samsung nepřímo potvrdil, že příští rok dorazí model Galaxy Note 8

Za čísly celé společnosti tentokrát zásadním způsobem může mobilní divize Samsungu, která rozhodně prožila neúspěšné čtvrtletí, za což může Samsung Galaxy Note 7 a jeho stažení z prodeje společně s ukončením výroby. Tržby této divize činí 19,8 miliardy dolarů, avšak zisk se dostal pouze na 87,8 miliónů dolarů a meziročně jde o propastný 96% pokles.

Vyhlídky do 4. čtvrtletí už by pro Samsung měly být pozitivnější. Výrobce se bude soustředit na další vylepšení prodejů klíčových modelů Galaxy S7 a Galaxy S7 edge. Pomoci by navíc měli také zástupci řad Galaxy A a Galaxy J, jejichž prodeje dle Samsungu rovněž stoupají.

Zdroje: androidcentral.com

Diskuze ke článku
Dejv
Je to extrémní pokles, ale samsung to i tak ustál v zisku. Následují kvartál věřím že se bude nést v podobném duchu, ale příští rok se opět vrátí do starých kolejí. Hlavně at si s S8 dají záležet, měl jsem zatím všechny S modely a nikdy žádný problém.
Absolut Nowak
Ptá se Himler Hitlera: Už jsi viděl nový Note? A Hitler: Ne, nech mi ho vypálit.
Fyi de Will
Fyi de Will
prosím vás, nie som síce čech, ale: "bude soustředit"? snáď: výrobce se soustředí, či? ;-) aspoň na písaní článkov a ich gramatike by ste si mohli záležať. to nemáte nejakého korektora? gramatika v diskusiach mi až tak nevadí, ľudia sme rôzni, tam ide hlavne o myšlienku, ak to nejakú má, to nejak prežijem. ;-)
leoš
ENDE ! zahubi ich vlastná nenažranosť

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze