Ze zákulisí: dodavatelé Applu věští nárůst obrazovky u iPadu i konec 3D Touch

Ze zákulisí: dodavatelé Applu věští nárůst obrazovky u iPadu i konec 3D Touch
  • Uhlopříčka displeje nového iPadu by se měla zastavit na hodnotě 10,2 palce
  • Opět se proslýchá, že nové iPhony nebudou disponovat funkcí 3D Touch, kterou nahradí Haptic Touch

Zvětšování displej je trend, který vídáme dnes a denně. Obrazovky se zvětšují všude, kde je to jen možné – u telefonů, v autech, ale i tabletech. A klasický iPad by podle zdrojů blízkých dodavatelům Applu neměl představovat žádnou výjimkou.

Stávající iPad s displejem o velikosti 9,7 palce a podporou Apple Pencil + sympatickou cenovkou pod deset tisíc korun přinesl pouze menší vylepšení oproti předchozí verzi. Jeho nová verze by však měla nabídnout podstatně větší uhlopříčku, jejíž velikost by se měla zastavit na hodnotě 10,2 palce. Do výroby by se měl nový iPad dostat ještě během tohoto měsíce a k představení by mělo dojít na podzim.

Zajímavá je také zpráva od DigiTimes, podle níž se na nových iPhonech již neobjeví funkce 3D Touch. Namísto toho Apple vsadí na Haptic Touch, který známe z cenově dostupnějšího iPhonu Xr.

Tomu by nasvědčovaly i předchozí zvěsti o tom, že iOS 13 nedostane podporu 3D Touch. Důvodem je přitom fyzická velikost zařízení. Technologie 3D Touch totiž přidává na tloušťce displejů, což se pochopitelně projeví i na rozměrech samotného zařízení. Haptic Touch naštěstí nabízí v podstatě tu stejnou funkcionalitu jako 3D Touch a pro většinu zákazníků by to tak nemělo představovat větší problém.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze