Zbrusu nové Realme GT Neo2 v redakci. Čím na nás zapůsobilo?

4
Zbrusu nové Realme GT Neo2 v redakci. Čím na nás zapůsobilo?
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Novinka se chlubí špičkovým displejem s vysokým jasem a 120 Hz
  • Prostředí je ukázkově optimalizované a rychlé díky Snapdragonu 870
  • Zapomenout bohužel musíte na zvýšenou odolnost
  • Cena na českém trhu startuje pod hranicí 12 tisíc korun

Právě dnes Realme představuje nový model GT Neo2, respektive jej odhaluje pro český trh, neboť hlavní premiéra proběhla již v říjnu. Na novinku výrobce posledních několik dní lákal skrze sociální sítě, lze tak získat dojem, že půjde o novou vlajkovou loď. Ve skutečnosti tomu tak není. Jedná se o zástupce střední třídy, který se však bude pokoušet oslovit náročnější uživatele. Důraz má být kladen na výkon, displej. Kromě námi testované tmavé verze můžete sáhnout i po originálním odstínu zelené.

Realme GT Neo2

Rukopis Realme se dle očekávání podepsal i na vzhledu. Z čelní strany je k nerozeznání od starších či levnějších kousků. Po uchopení do ruky však poznáte, že tentokrát jde přeci jen o hodnotnější kousek. Ačkoliv tabulkový parametr hlásá 9 milimetrů v pase, telefon působí příjemně tence a skvěle se drží. Všimnout si můžete také chybějící velké klávesy na pravém boku, kde tentokrát není čtečka otisků prstů. Když jsme u absencí, marně byste po obvodu hledali i 3,5mm jack. Záda mobilu jsou matná, ale ani to nezbrání ulpívání otisků prstů, což je velká škoda. Ještě větším problémem nicméně je, že chybí zvýšená odolnost, kterou u některé konkurence již objevíte.

Chuť se pokusí spravit displej, na kterém si Realme dalo skutečně záležet. Vaše oči spočinou na 6,62" AMOLED panelu s Full HD+ rozlišením a 120Hz obnovovací frekvencí. Procházení prostředí působí neuvěřitelně plynule a animace získávají zcela nový rozměr. Výrobce se navíc chlubí jasem až 1 300 nitů a displej se umí skutečně parádně zářit. Jeho čitelnost je i na ostrém slunci perfektní. Přímo do displeje je integrována optická čtečka otisků prstů, avšak k její funkčnosti nemám jakýchkoliv výtek. Funguje přesně a rychle.

Realme GT Neo2

Kromě displeje se bude novinka spoléhat tak na co nejvyšší výkon. Posuďte sami, nasazen je Snapdragon 870 a v našem případě i 12GB operační paměť. Jde o působivou kombinaci, zejména když uvážíme, že se Snapdragon 870 chlubí nejvyšší frekvencí u hlavního jádra. Aby ale nevznikly pochybnosti, telefony se Snapdragonem 888 jsou samozřejmě výkonnější. Velkorysá je též interní 256GB paměť, ze které po prvním zapnutí zbývá 237 GB pro vaše data. Nutno jedním dechem dodat, že jde o prostor konečný, paměťové karty telefon nepodporuje. Na trhu navíc najdete i slabší variantu se 128GB pamětí a 8GB RAM.

Benchmark testy

Realme zatím nadále drží trend, že je-li telefon výkonný, dojde k nesmyslnému šetření na jiných místech. Bohužel je to případ i modelu GT Neo2, který má hlavní 64megapixelový fotoaparát bez optické stabilizace obrazu. Jeho výsledky jsou slušné, ale na trhu najdete rozhodně lépe fotící telefony. Výrazné úspory v oblasti fotoaparátů dokazuje i pouze 8megapixelový ultraširokoúhlý snímač a chybějící teleobjektiv. Výčet fotoaparátů zakončuje zbytečný makro objektiv s pouze 2 megapixely.

Ukázkové fotografie

V neposlední řadě se telefon snaží lákat na baterii s kapacitou 5 000 mAh. Na tu se samozřejmě zaměříme, první dny intenzivního používání však slibují slušnou výdrž. Podceněno nebylo ani nabíjení, 66 W baterku doplníte za necelých 40 minut.

Na českém trhu se Realme GT Neo2 nabízí za 11 999 Kč ve verzi 128+8 GB a za 13 499 Kč v případě námi testované varianty 256+12 GB.

Realme GT Neo2 256 + 12 GB

Rozměry162,9 × 75,8 × 9 mm, 199,8 g
DisplejSuper AMOLED, 6,62" (2 400 × 1 080 px)
Fotoaparát64 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 870, 1×3,2 GHz + 3×2,42 GHz + 4×1,8 GHz
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 256 GBne
Akumulátor5 000 mAh
Diskuze ke článku
Ben Ben
Ben Ben
Naposledy upraveno: 15. 11. 2021 12:33
Ty zada vypadaji dost lacine. Za 12k absolutni nuda jako celek.
Stickler Stickleru
Stickler Stickleru
Škoda že nemáte tu zelenou verzi ta je! ..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze