Realme GT Neo2 je velmi výkonné. Jak ale zvládá fotit?

1
Realme GT Neo2 je velmi výkonné. Jak ale zvládá fotit?
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Horká novinka na českém trhu je vybavena třemi fotoaparáty
  • Hlavní snímač disponuje 64 megapixely, ale nemá OIS
  • Zbývající fotoaparáty doplácí na nízké rozlišení

Realme na český trh uvedlo svou klíčovou předvánoční novinku GT Neo2, která se směle zařadila mezi zástupce vyšší střední třídy. V tomto segmentu již uživatelé očekávají skvěle vybavené telefony, které se maximálně vyhýbají kompromisům. Realme GT Neo2 klade důraz na maximální výkon, opravdu vysoce kvalitní displej a velmi rychlé nabíjení. Jak si však vede na poli fotografování?

Realme GT Neo2

Je obecně známo, že telefony Realme rozhodně nepatří mezi premianty ve fotografických schopnostech. A bohužel nedojde ke změně ani se současnou novinkou. Její hlavní fotoaparát má sice vysoké rozlišení 64 megapixelů, avšak postrádá optickou stabilizaci obrazu, což je ústupek, který rozhodně nechceme ve vyšší střední třídě vidět. Výsledné fotografie jsou během dne dostatečně kvalitní, ale problémy představuje klesající ostrost za zhoršených světelných podmínek. Pokud tedy hledáte telefon, kterým hodláte častěji fotit, Realme GT Neo2 nebude dobrou volbou.

Ukázkové fotografie

Situaci bohužel nezachraňují ani další fotoaparáty. K dispozici je ultraširokoúhlý objektiv, jenže s nižším 8megapixelovým rozlišením. Na výsledných fotografiích je vidět výrazný úbytek kvality na okrajích a tento objektiv je spíše jen nouzovkou pro focení krajinek. Výčet fotoaparátů uzavírá 2megapixelový makro snímač. S ním by bylo možné vytvářet vážně krásné fotografie, ostří na vzdálenost 4 centimetry. Jenže velmi nízké rozlišení vše hatí. Fotografie nevypadají dobře ani na displeji telefonu, natož kdekoliv jinde.

Ukázkové fotografie z makro fotoaparátu

Situaci částečně zachraňuje alespoň záznam videa, který je umožněn až ve 4K rozlišení s 60 snímky za vteřinu. Záběry jsou klidné a plynulé, díky čemuž se nemusíte bát je prezentovat i například na televizi.

Realme GT Neo2 (testovací video) – 4K, 60 FPS