Zbrusu nová Motorola Edge 20 Pro v redakci. Jak rychle se nabíjí?

5
Zbrusu nová Motorola Edge 20 Pro v redakci. Jak rychle se nabíjí?
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Novinka se pasuje takřka do role vlajkové lodě
  • Disponuje skvělým OLED displejem a procesorem Snapdragon 870
  • Nabíjení baterie s kapacitou 4 500 mAh probíhá 30 W
  • Potěší i bohatší prodejní balení

Na redakční test dorazila vůbec nejnovější a aktuálně nejvybavenější Motorola, která si říká Edge 20 Pro. Premiéra proběhla teprve v minulém měsíci a prodej na českém trhu by měl být zahájen zhruba za měsíc. Společně hledíme na zařízení vyšší střední třídy, které však v mnoha ohledech snese srovnání i s těmi nejlepšími.

Motorola Edge 20 Pro

Telefon se bude prodávat v poměrně velké krabičce, která ukrývá dvě na sobě nezávislé menší krabičky. V jedné je mobil, nabíječka, propojovací kabel a také ochranné silikonové pouzdro. V druhé pak najdete speciální kabel s HDMI na jedné straně a USB-C na straně opačné. Slouží k propojení telefonu s monitorem či televizí a spuštění desktopového režimu Ready For.

Samotný smartphone vypadá dobře. Zaujme malou tloušťkou pouhých 8 milimetrů nebo ergonomií, kdy velice příjemně padne i do menší ruky. Záhy vás upoutají také skutečně malé rámečky kolem displeje. U něj se musíme zastavit déle, neboť patří k absolutní špičce. Jedná se o 6,7" OLED panel s Full HD+ rozlišením a 144Hz obnovovací frekvencí. Pohled na něj je tak pastvou pro oči a plynulost procházení i běžných nabídek je skutečně návyková. O ochranu zobrazovače se stará sklíčko Gorilla Glass 5. Ačkoliv zde máme OLED panel, čtečka otisků prstů v něm není, výrobce dal přednost kapacitní variantě na pravém boku. Jen škoda, že je zbytečně vysoko a ve výsledku v horším dosahu pro palec pravém ruky.

Lákat vás Motorola Edge 20 Pro bude i hardwarem. Uznejte sami, že kombinace Snapdragonu 870 a 12GB RAM už uspokojí i skutečně náročné uživatele. Telefonu nedochází výkon ani při náročných operacích, práci s více aplikacemi nebo při hraní her. Ačkoliv chybí slot pro paměťovky, není to tragédie. Připraveno je totiž 256GB úložiště, ze kterého zůstává po prvním zapnutí zhruba 236 GB volných pro vaše data. Nádhernou plynulost budete obdivovat při práci s Androidem 11 v takřka čisté podobě s červencovými bezpečnostními záplatami.

Motorola Edge 20 Pro

Silná zůstává Motorola i v oblasti fotoaparátů, ostatně ledacos naznačuje již sebevědomě působící modul s vertikálně orientovanými snímači. Hlavní fotoaparát má vysoké 108megapixelové rozlišení a světelnost f/1.9. Velkým zklamáním však je absence optické stabilizace obrazu. Ta se objevuje pouze u 8megapixelového teleobjektivu s 5× bezztrátovým zoomem. Výčet zakončuje 16megapixelový ultraširokoúhlý objektiv se záběrem 119°.

Ukázkové fotografie

V útrobách telefonu je baterie s kapacitou 4 500 mAh, na jejíž výdrž se samozřejmě zaměříme. Po několika dnech se zdá, že při nastavení vysoké obnovovací frekvence se bude jednat o typický jednodenní telefon. Motorola se rozhodla nabídnout spíše průměrné 30W drátové nabíjení, bezdrátová alternativa bohužel chybí. Úplné nabití vybitého telefonu trvá zhruba hodinku, podrobný přehled naleznete v tabulce níže.

Míra nabití baterie Čas nabíjení
  10 % █ ░ ░ ░ ░ ░ ░ ░ ░ ░ 3 minuty
  20 % █ █ ░ ░ ░ ░ ░ ░ ░ ░ 7 minut
  30 % █ █ █ ░ ░ ░ ░ ░ ░ ░ 12 minut
  40 % █ █ █ █ ░ ░ ░ ░ ░ ░ 18 minut
  50 % █ █ █ █ █ ░ ░ ░ ░ ░ 24 minut
  60 % █ █ █ █ █ █ ░ ░ ░ ░ 30 minut
  70 % █ █ █ █ █ █ █ ░ ░ ░ 35 minut
  80 % █ █ █ █ █ █ █ █ ░ ░ 42 minut
  90 % █ █ █ █ █ █ █ █ █ ░ 53 minut
100 % █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ 67 minut

Motorolu Edge 20 Pro v redakci testujeme. Pokud vás o ní cokoliv zajímá, neváhejte se nás zeptat v diskuzi pod tímto článkem.

Motorola Edge 20 Pro

Rozměry163 × 76 × 8 mm, 190 g
DisplejOLED, 6,7" (2 400 × 1 080 px)
Fotoaparát108 Mpx, video: 7 680 × 4 320 px, 24 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 870, 1×3,2 GHz + 3×2,42 GHz + 4×1,8 GHz
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 256 GBne
Akumulátor4 500 mAh
Diskuze ke článku
Michael Tavali
Michael Tavali
haptická odezva, jaká je? co reproduktory? děkuji
Trance Waves
Trance Waves
Naposledy upraveno: 27. 8. 2021 11:53
Porad premyslim, jestli predobjednat edge 20 PRO nebo jen edge 20. Nevim jestli za rozdil v procesoru, fotaku (resp pouze zoomu) vetsi baterii a pamet je adekvatni dat o 5k vice za PRO
Axinite 3D
Axinite 3D
Naposledy upraveno: 29. 8. 2021 13:04
Nafoťte prosím po městě pár záběrů zejména s ultraširokoúhlým objektivem také s nastavením 16:9 v jeho nejvyšším rozlišení a také s "hlavním" objektivem v režimu 108MPix s 16:9 poměrem stran (... a ne 4:3...)... (... záběry které jste dosud pořídil v centru Jablonce jsou dobré, ale zobrazují se "záhadně" jako 12MPix, a to i u "Tele" (nesmyslně označované jako "zoom" 5x) kde je ve skutečnosti jen 8MPix chip... a také u ultrawide, kde je naopak zabudován 16MPix chip... "něco" je tedy zcela "v nepořádku"...)

+ jak "nekvalitní" je náhled v aplikaci fotoaparátu během focení (... jak již uvádí některé zahraniční recenze...)...?

+ v české distribuci opravdu chybí a vůbec ani nebude bílá/stříbrná "iridescent white" verze?
Michal Bouška
Michal Bouška
Jak dobrý je pc režim? Lze připojit třeba i dokovací stanici a přes ni myš a klávesnici?
děkuji :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze