Zákulisní spekulace: Lenovo zamýšlí koupit HTC

8

O tom, že HTC poslední dobou jednoduše není ve formě, není třeba diskutovat. Společnost je ve ztrátě, a pochopitelně tak klesá její hodnota. To si zřejmě uvědomili v Lenovu. Objevují se totiž zprávy o jednáních mezi zástupci těchto společností ohledně odkupu částečného nebo celého podílu v HTC, zatím se ale pohybujeme na úrovni spekulací.

Teprve před pár dny jsme se dozvěděli nelichotivé čtvrtletní výsledky HTC, a již dnes přichází první zprávy o údajném plánování převzetí této společnosti. Dokonce již v srpnu měla proběhnout i předběžná jednání. Skutečností by se tyto spekulace mohly stát nejdříve příští rok, celý proces by mohl být hotov nejdříve v půlce příštího roku. Pokud je ovšem na těchto informacích něco pravdivého.

HTC One, Desire 601 & 500. Jejich následovníky by mohlo vyrábět Lenovo

Nabízí se možnost, že v případě odkoupení celé společnosti HTC Lenovem by to neznamenalo zánik značky HTC jako takové a možnost takto označovat telefony by přešla na Lenovo společně s odkupem společnosti. Lenovo má v této branži již zkušenosti, například značku ThinkPad odkoupilo společně s divizí na výrobu PC a Notebooků od IBM. Zatím se sice jedná pouze o spekulace a všechno může být jinak, ale na každém úniku je alespoň něco málo pravdy, a podobného převzetí bychom se opravdu mohli nakonec dočkat.

Zdroje: pocket-lint.com, androidbeat.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
Petr Moutelík
Petr Moutelík
Pokud by se HTC neprobralo tak je to asi jejich jediná záchrana. Ale můžou si za to sami, tak zbytečně přemrštěné ceny nemá snad žádný jiný výrobce a HTC si za nimi stále bude stát.
Roman
Tak spojení by dávalo smysl. HTC v minulosti již několikrát prokázalo že mají lepší merketing nežli techniku (sám jsem oběť "quietlly blivajz"). Lenovo je skvělou technikou proslulé. Za to marketingově o nich není moc slyšet (aspoň v našich zeměpisných šířkách).
Jedd
Nebylo by to špatné dílenská preciznost HTC a cena Lenovo :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze