HTC se ve 3. čtvrtletí propadlo do červených čísel

22

HTC zveřejnilo své auditované finanční výsledky za 3. čtvrtletí a bohužel se potvrdilo proroctví z minulosti, HTC se propadlo do čisté ztráty. Ve druhém čtvrtletí se HTC poměrně dařilo, a to především díky novince v podobě HTC One, která dokázala zaujmout. HTC problémy vysvětluje finančně náročným vstupem novinek na trh.

Tržby HTC za druhé čtvrtletí činily v přepočtu 40,8 miliard Kč a čistý zisk se vyšplhal na 839 miliónů Kč. Na pozitivním výsledku se výraznou měrou podepsalo HTC One, vlajkový model s neotřelým designem a špičkovou výbavou. Ten se prodává zhruba od dubna a dle HTC se těší značné oblibě.

TIP: HTC varuje: ve 3. čtvrtletí už budeme v mínusu.

Letošní novinky HTC One a HTC One mini

Na 3. čtvrtletí však optimistické předpovědi nepadaly. A oprávněně. Samo HTC již s předstihem přiznalo, že 3. čtvrtletí bude ztrátové a mělo pravdu. HTC je poprvé v historii v záporných číslech, výsledek činí konkrétně minus 101,2 milionů dolarů (2,04 miliardy Kč), což je opravdu mnoho. Tržby byly o poznání nižší, než ve 2. čtvrtletí, 1,6 miliardy dolarů, tedy v přepočtu 32 milardy korun. Problémy zapříčinily jak pomalé dodávky modelu HTC One mini, tak i prodeje HTC One, které nakonec nesplnily očekávání.

Situace by se měla ustálit v dalším čtvrtletí, kdy HTC vsadí na nové telefony střední třídy, a také, že prodeje modelu HTC One mini díky předvánočnímu trhu vzrostou. S prodeji by mohl zahýbat také očekávaný model HTC One Max.

Zdroje: gsmarena.com, pocketnow.com, engadget.com

Diskuze ke článku
blue.sun
Jak je to možné, vždyť android je přeci zdarma, je tak populární, úžasný a dokonalý... A android je přeci záchrana pro všechny, i ta Nokie by ho měla používat...
Už dva roky říkám, že na androidu pořádně vydělává opravdu jen Samsung a ostatní se potácí sem a tam... pěkná to záchrana.
Tomáš
Myslím si že kdyby dali HTC one mini za nějakou rozumnou cenu tak budou mít zisk pořádnej protože ten mobil je opravdu dobrej ale strašně drahej podle mě :) Navíc nový desire 601 si myslím úspěch mít bude sám o něm přemýšlím :)
kedlub
To maj z toho že mají předražené výrobky ,a hliníkáče.
Teofilix
Nemůžou se divit, když dají na trh slušný mobil, ale bez možnosti rozšíření o pamětovku.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze