Zákazníci O2 mohou využívat LTE roaming ve 13 slovenských městech

7

Všichni zákazníci O2 cestující na Slovensko mohou surfovat na 4G LTE síti ve třinácti největších slovenských městech. Slovenský operátor O2 sítí 4G LTE v současné chvíli pokrývá Bratislavu, Košice, Trnavu, Martin, Vrútok, Nitru, Prešov, Zvolen, Bánskou Bystrici, Poprad, Prievidzu, Bojníci, Žilinu, Trenčín a Povážskou Bystrici.

O2

Pokrytím 25 % slovenské populace splnilo O2 licenční povinnost, která souvisí s frekvenčním přídělem. „V příštím roce plánujeme na Slovensku pokrytí dále rozšiřovat i do menších měst a obcí. Ze současných 25 % chceme dostupnost zvýšit pro 60 % slovenské populace," popisuje Tomáš Budník, generální ředitel O2 Czech Republic.

TIP! Máte tarif O2 Zero? Operátor jej zcela ruší a uživatele přesune

Zákazníci O2 mohou LTE roaming nyní využívat v deseti státech – kromě Slovenska také v Rakousku, Chorvatsku, Slovinsku, Polsku, Německu, Maďarsku, v Rusku a v USA, příští týden se k těmto státům přidá i Holandsko. „V příštích šesti měsících plánujeme mít LTE roaming spuštěný ve 40 zemích," dodává Tomáš Budník.

Pokud byste chtěli využívat rychlá data v síti LTE, musíte splnit dvě základní podmínky. Tou první je vlastnictví telefonu s podporou LTE a rovněž potřebných frekvenčních pásem (v ideálním případě podporu pásem 800 MHz, 900 MHz, 1 800 MHz, 2 100 MH a 2 600 MHz) a druhou podmínkou je vlastnictví nového typu SIM karty, která LTE podporuje. Operátor vám starou SIM kartu za novou vymění na každé prodejně zdarma.

Zdroj: Tisková zpráva O2

Diskuze ke článku
Pesedm
:D a co naše města ?
Fireboss15
Je to Považská Bystrica, Bojnice
Jozo
Spávne je to takto: "...pokrývá Bratislavu, Košice, Trnavu, Martin, Vrútky, Nitru, Prešov, Zvolen, Banskú Bystricu, Poprad, Prievidzu, Bojnice, Žilinu, Trenčín a Považskú Bystricu."
Imhop
Noo, to je důležitý pokrytí. A já do dneška frčim na Edge v ČR.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze