Začínáme testovat průhledné Xiaomi Mi 8 Pro s ultrarychlou čtečkou v displeji

První pohled
Začínáme testovat průhledné Xiaomi Mi 8 Pro s ultrarychlou čtečkou v displeji
  • Telefon nabídne originální design i nekompromisní výkon
  • Průhledná záda odhalují baterii s kapacitou 3 000 mAh i supervýkonný Snapdragon 845
  • Čtečka otisků prstů integrovaná v displeji je vskutku rychlá a spolehlivá

Xiaomi Mi 8 Pro právě dorazilo k nám do redakce! Ještě předtím, než vám přineseme plnohodnotnou recenzi, se můžete nechat navnadit prvními dojmy. Pokud vás design dnešních telefonů nechává chladnými, mohlo by vás oslovit právě Mi 8 Pro, které se chlubí ojedinělým designovým prvkem.

Xiaomi Mi 8 Pro – první dojmy

Začněme však přední stranou, které vévodí 6,21palcový Super AMOLED displej s jemným rozlišením 1080 × 2 248 pixelů. Pod jeho povrchem na váš otisk čeká integrovaná čtečku prstů. Samotné naskenování prstu probíhalo bez zádrhelů a odemykání je otázkou chvilky. Ve srovnání s MEIZU 16th nebo Huawei Mate 20 Pro je čtečka dokonce možná o fous rychlejší, ale prozatím se vyvarujme unáhleným verdiktům.

Xiaomi Mi 8 Pro

Kvalitní zobrazovací panel s integrovanou čtečkou je bohužel poznamenán celkem velkými rámečky. Nahoře se nachází poměrně široký výřez a dole zase tlustší brada. A ani boční rámečky nepatří k těm nejtenčím. Alespoň „notch“ však rádi omluvíme, skrývá se v něm selfie kamerka s rozlišením 20 megapixelů, ale hlavně infračervený senzor, díky kterému váš obličej telefon rozpozná i v černočerné tmě.

Přesuňme se na pravý bok, kde spatříme vypínací tlačítko v líbivé červené barvě. Červená a černá je ostatně kombinace, která tomuto smartphonu doopravdy sluší. Na levé straně se nachází slot pro SIM karty. Nejde o hybridní řešení, takže se budete muset spokojit se 128GB úložištěm.

Spodní strana je domovem Xiaomi typickému dírkování. Uprostřed se usídlil USB-C konektor. Zadní strana se pochlubí dvojicí fotoaparátů s rozlišením 12 megapixelů. Nutno podotknout, že Xiaomi Mi 8 před vámi rozhodně nic neskrývá. Stačí se zadívat na průhledná záda telefonu, pod kterými si hoví Snapdragon 845, 3 000mAh baterie nebo velkorysých 8 GB RAM, a ihned pochopíte, že telefon se rozhodně nemá za co stydět.

Pokud vás Xiaomi Mi 8 Pro zaujalo svým netradičním designem nebo špičkovým výkonem, můžete si ho již nyní zakoupit za cenu 17 tisíc korun. Ještě lépe ale uděláte, pokud si počkáte na naši kompletní recenzi, kterou pro vás právě zpracováváme. Máte-li k telefonu jakékoliv dotazy, neváhejte se o ně podělit v komentářích.

Technické parametry Xiaomi Mi 8 Pro 8 GB RAM

Kompletní specifikace
Konstrukce154,9 × 74,8 × 7,6 mm, 177 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 6,21" (2 248 × 1 080 px)
Fotoaparát12 Mpx (4 000 × 3 000), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 845, CPU: 4×2,8 GHz + 4×1,8 GHz, GPU: Adreno 630
PaměťRAM: 8 GB, vnitřní paměť: 128 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: 1 000 / 150 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 8.1
Akumulátor3 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 1:14 hodin
DostupnostQ4 2018, 17 000 Kč
Diskuze ke článku
Pavel
Průhledná záda jsou jen na efekt, ve skutečnosti nejsou vidět pravé komponenty ale plastová napodobenina.Opravdové komponenty prý nejsou tak atraktivní. Takže normální poděl, ale docela líbivej.
Martin
Pokud ja vím, tahle verze telefonu nesla označení Explorer Edition, nebo jsou 2 varianty ? Myslím že ne..
Marduch
ta sama Mi8 bez ctecky v displeji, ale s vetsi baterii za 11.
Mio
Budete aj Mi 8 Pro za ten mono reproduktor a "fejkové" reproduktory "hejtovať" do hlúpa počas celej recenzie ako tomu bolo v prípade Mi 8 Lite?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze