První dojmy z Xiaomi Mi MIX 3, se kterým zažijete tu pravou nostalgii

První dojmy z Xiaomi Mi MIX 3, se kterým zažijete tu pravou nostalgii
  • Špičkové Xiaomi Mi MIX 3, které ohromilo obrovským displejem a vysouvací konstrukcí, právě dorazilo do redakce
  • Už na první pohled potěší všechny milovníky netypického vzezření, pojízdný mechanismus zaujme i naživo
  • Uvnitř pochopitelně najdete perfektní výbavu včele s osmijádrovým procesorem Snapdragon 845

Do redakce nám dorazil jeden z nejzajímavějších smartphonů letošního roku – Xiaomi Mi MIX 3 s obrovským displejem téměř bez rámečků a výsuvnou konstrukcí. Žádné výřezy, žádné ústupky, Xiaomi Mi MIX 3 je zkrátka své a už na první pohled to funguje.

Xiaomi Mi MIX 3 – první pohled

Přední straně dominuje 6,4palcový OLED displej, který se chlubí rozlišením 2 340 × 1 080 px. Ano, není to moc a výsledná jemnost 403 PPI nepatří k tomu nejlepšímu, displej je i tak naprosto perfektní. Celkově kvalitnímu dojmu napomáhá i fakt, že displej má jen malé a navíc vcelku symetrické rámečky. Pouze brada je mírně širší, ale celkovému dobrému dojmu to nijak neubližuje. Hlavně však potěší absence nevzhledného výřezu.

A kam tedy Xiaomi schovalo přední kamery a další nezbytnosti? Elegantně, do výsuvné části. Ta se ovládá manuálně, nejde tedy o motorizovaný způsob jako u konkurenčního Oppo Find X. Po „odsunutí“ displeje na vás vykoukne hned dvojice fotoaparátů. Jeden o rozlišení 24 megapixelů, který se chlubí schopností vyfotit velmi pěkné snímky i za špatného osvětlení, a druhý 2megapixelový, mající na starost rozostření pozadí. Milovníci „bokeh“ efektu si tak určitě přijdou na své.

Vedle senzorů fotoaparátu se nachází i sluchátko, které však najdeme i na předním displeji. Telefonovat tedy s odsunutým displejem rozhodně nemusíte. Vysouvací mechanismus působí bytelně a i po krátkém testování můžeme říct, že se jedná o kvalitně odvedenou práci.

Xiaomi Mi MIX 3

Na zadní straně nás čeká rovněž duo fotoaparátů, tentokrát se shodným rozlišením 20 megapixelů. Mezi nimi se nachází přisvětlovací dioda. Oválné sklíčko fotoaparátů mírně vystupuje nad okolní povrch, ale v ničem nám to nepřekáželo. Kousek pod nimi si našla místo i čtečka otisků prstů. Na rozdíl od některých jiných vlajkových lodí vydaných v tomto roce tak u Xiaomi Mi MIX 3 nenajdeme čtečku otisků prstů v displeji. Klasický snímač však oproti čtečce integrované v displeji funguje bleskurychle a váš otisk rozezná spolehlivě hned napoprvé. Celá záda jsou pak vyvedena v krásné keramické úpravě, díky které můžete telefon nabíjet bezdrátově. Ostatně i v balení výrobce dodává bezdrátovou nabíječku, za což mu dáváme palec nahoru. Keramická úprava je však pochopitelně magnetem na otisky prstů, takže bude váš smartphone neustále umaštěný.

Xiaomi Mi MIX 3

Na bocích telefonu se již kromě slotu na SIM kartu a ovládacích tlačítek nic neobvyklého nenachází. Dolní straně panuje USB-C konektor spolu se dvěma otvory pro hlasitý reproduktor. Ten se však skrývá pouze pod pravým dírkováním a levé je obyčejným designovým prvkem, což je podle nás škoda. Uvnitř zařízení je jen to nejlepší – procesor Snapdragon 845 doplněný o 6 GB RAM. A je to znát, smartphone reaguje doopravdy bleskurychle. Baterie má kapacitu 3 200 mAh, což se na první pohled nezdá býti mnoho, a počítáme tak spíše s maximálně jednodenní výdrží. Na finální verdikt je však zatím brzy. Kompletní recenzi vám přineseme již brzy. Mezitím se budete moci těšit na samostatný článek, v němž otestujeme kvality fotoaparátů.

Technické parametry Xiaomi Mi MIX 3 6 GB RAM

Kompletní specifikace
Konstrukce157,9 × 74,7 × 8,5 mm, 218 g, konstrukce: vysouvací, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 6,39" (2 340 × 1 080 px)
Fotoaparát12 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 845, CPU: 4×2,8 GHz + 4×1,8 GHz, GPU: Adreno 630
PaměťRAM: 6 GB, vnitřní paměť: 128 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: 1 000 / 150 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 9.0
Akumulátor3 200 mAh, bezdrátové nabíjení: ano, doba nabíjení: 1:15 hodin
DostupnostQ1 2019, 15 000 Kč
Diskuze ke článku
Plecko
Bude i recenze? Minule u Mi8 byly pouze 1. dojmy a konec.
Zdeněk
Děkuji za první dojmy a má otázka se týká natáčení videa. Xiaomi měl dlouho problémy s kvalitou zvuku na záznamu videa. Jak je na tom MI Mix 3?
Vladimir Batík
Vladimir Batík
Telefon vypadá a určitě i bude super, jen se obávám, že díky výsuvné konstrukci nepůjde opatřit třeba i jen základním silikonovým pouzdrem, které by ho ochránilo před pády a poničením.
Martin
V článku mate uvedeno OLED displej ale v tabulce TFT IPS..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze