Zabiják vlajkových lodí, na kterého jste čekali! První dojmy z Realme GT

Včetně výsledků AnTuTu a Geekbench
Zabiják vlajkových lodí, na kterého jste čekali! První dojmy z Realme GT
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • O výkon se stará Snapdragon 888 s podporou 5G
  • 120Hz AMOLED panel má dostačující maximální svítivost
  • Hlavní 64Mpx fotoaparát má clonu f/1.8 a ohnisko 26 milimetrů

Realme nedávno představilo cenově dostupný Realme 8 Pro se 108Mpx fotoaparátem, na náš trh však také nově uvedlo extra výkonný mobil Realme GT, který se snaží oslnit výbavou i přívětivou cenou. Jaké jsou naše dojmy z horké novinky?

První dojmy z Realme GT: Zabiják vlajkových lodí!

Design, který zaujme

Realme GT do redakce dorazilo v provedení s koženkovými zády a černým lesklým pruhem, který navazuje na mírně vystupující modul fotoaparátu. Telefon díky tomu vypadá opravdu „sportovně“ a snaží se evokovat dojem závodních vozů. Imitace kůže zajistí velmi dobrou přilnavost, takže zařízení pěkně drží v dlani a kvůli kluzkým zádům vám z ruky rozhodně nevypadne. Líbí se nám také menší logo výrobce, který se tentokrát s velikostí rozhodl neexperimentovat.

Na levém boku je slot pro dvojici nanoSIM karet a také tlačítka ovládání hlasitosti, pravá strana hostí vypínací tlačítko se žlutým akcentem. Nejen hráčům udělá radost přítomnost 3,5mm jacku na straně spodní.

Výkon na roky dopředu

Jedním z největších lákadel modelu GT je bezpochyby hardwarová výbava, která se směle vyrovná mnohonásobně dražším smartphonům. Srdcem telefonu je supervýkonný Snapdragon 888 s podporou 5G a GPU Adreno 660, kterému sekunduje 8 GB RAM a v našem případě 128GB úložiště typu UFS 3.1. Díky použitým komponentám běží smartphone extrémně svižně a hlavně dává zákazníkům jistotu, že mu nebude scházet výkon ani za několik let. Hrubý výpočetní výkon můžete ostatně posoudit i z přiložených screenshotů pocházejících z benchmarků AnTuTu a Geekbench.

120Hz AMOLED s průstřelem

Hráče, ale i ostatní uživatele, kteří například rádi sledují videa, potěší kvalitní AMOLED panel o uhlopříčce 6,43". Displej s Full HD+ rozlišením je plochý a hned z výroby jej chrání fólie, oficiální informace o nasazení ochranného sklíčka Corning však výrobce neuvádí. Zobrazovací panel má pěkné barevné podání i dostačující maximální svítivost, díky které lze telefon relativně komfortně používat i venku během slunečných dní. Přijatelná je rovněž tloušťka rámečků nebo velikost „průstřelu“ v levém horním rohu.

Realme GT 5G

64Mpx fotoaparát v hlavní roli

Fotovýbava čítá hned několik senzorů, z nichž nejzajímavější je hlavní 64Mpx snímač s ohniskem 26 milimetrů a clonou f/1.8. Nechybí mu PDAF ostření, optická stabilizace však chybí. Dále ve výbavě najdeme 8Mpx ultraširokoúhlý objektiv s ohniskovou vzdáleností 16 milimetrů (rozsahem 119 stupňů) a nakonec 2Mpx makro snímač o světelnosti f/2.4. Nejen na to, jak telefon fotí a natáčí, se zaměříme v našem podrobném testu.

Technické parametry Realme GT 5G 256 + 12 GB

Kompletní specifikace
Konstrukce158,5 × 73,3 × 8,4 mm, 186 g, konstrukce: klasická
DisplejSuper AMOLED, 6,4" (2 400 × 1 080 px)
Fotoaparát64 Mpx, LED dioda, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 888, CPU: 1×2,84 GHz + 3×2,42 GHz + 4×1,8 GHz, GPU: Adreno 660
PaměťRAM: 12 GB, vnitřní paměť: 256 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ano, LTE: 1 000 / 150 Mb/s, Wi-Fi: Wi-Fi 6, Bluetooth: 5.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 11
Akumulátor4 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnost, 14 499 Kč
Diskuze ke článku
Antonín Hruška
Antonín Hruška
Telefon bude skvělá volba pro toho, kdo hledá nejvyšší možný výkon a nadupaný telefon kolem 10K.
Mimo telefonů z Číny takhle výhodný cena/výkone nenajdete.
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Ne ne a ne, hnus, to fakt už ne.. Radši Samsung nebo Sony než tohle..
Pc Wifi
Pc Wifi
nebylo tech zabijaku uz povic ? a minimalne Samsung a Apple stale prodavaji kvanta a mnohokrat vic nez nejake Realme ci jini cinani.

Jinak toto zabijak urcite nebude, radoby snizena cena je opet kompromisem ve vybave, bohuzel opet okuchano o OIS. Super ze mam CPU TOP a hafo RAMky, ale to mi nataceni videa tak dobre nezastabilizuje. Makro 2Mpix snimac opet jen do poctu, opet pro smich. No ja nevim, proste toto neni zabijak ani omylem. Oznaceni GT je taky spatne, sluselo by spise Lite.
Franta Kulisek
Franta Kulisek
Wow, za 15k bez takovych samozrejmosti jako je bezdratove nabijeni nebo alespon zvysena odolnost? TOMU RIKAM ZABIJAK!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze