Soběstačnost jako priorita. Apple si chce vyrábět další důležité součástky

aktualizováno
Soběstačnost jako priorita. Apple si chce vyrábět další důležité součástky
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Proprietární modem má pro Apple vyrobit TSMC
  • Nový modem pravděpodobně zajistí menší energetický odběr i snížení nákladů

Aktualizováno 17. 12. 2021

Apple plánuje nejen výrobu vlastního 5G modemu, ale také dalších důležitých součástek, jak uvádí bloomberg.com. Podle jeho zdrojů v současnosti cupertinská společnost nabírá inženýry specializující se na vývoj čipů pro bezdrátový přenos. Cílem má být soběstačnost, jinými slovy nezávislost na dosavadních dodavatelích Broadcom a Skyworks. Apple by si tak v budoucnu mohl vyrábět nejen vlastní 5G modem, ale například i čipy pro Wi-Fi či Bluetooth konektivitu a další.

Původní informace z 24. 11. 2021

Podobně, jako si Apple nechává u TSMC vyrábět vlastní čipsety Apple Bionic a Google (u Samsungu) zase speciální procesor Tensor, se v budoucnu dočkáme i proprietárního řešení 5G modemu u Applu. Nejnovější informace asia.nikkei.comuvádí, že se k výrobě zmíněného 5G modemu využije 4nm výrobní proces společnosti TSMC, jenž má být oficiálně představen právě v roce 2023.

5G modemy od společnosti Qualcomm, která Apple v současnosti zásobuje, tak v roce 2023 nahradí proprietární řešení od Applu, které by teoreticky mohlo přinést menší energetickou náročnost 5G připojení, snížení nákladů a možná i vyšší stabilitu připojení. Již v současnosti disponují iPhony například chytrým přepínáním mezi 5G a LTE, které šetří energii. Uvidíme, s čím se Apple vytáhne za dva roky.

Diskuze ke článku
Arnold22 Schwarzenegger
Arnold22 Schwarzenegger
Jak jinak, než hamtat pokud možno všechny peníze co jde, máme jich pořád málo.
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Zas dva roky, brzy u androidu.. Ale Apple 2 roky a vsadím se že jeden model.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze