Z YouTubu zmizí 30vteřinové nepřeskočitelné reklamy

12

Reklamy většina z nás asi příliš v lásce nemá. Obzvlášť pak dlouhé spoty, které nelze nijak přeskočit. Těm však minimálně v YouTube učiní Google konec. Pokud se již těšíte, možná vás trochu zklameme. Hned to totiž nebude.

YouTube

Americký Google v rozhovoru pro BBC oficiálně potvrdil, že v roce 2018 přistoupí ke zrušení 30vteřinových reklam, které se zobrazují před videi a nelze je nijak přeskočit. Uživatel je tak vždy musí celé dokoukat. V budoucnu se hodlá více zaměřit na reklamní sdělení, která budou poutavější pro diváky a současně inzerenty. Will Smyth, vedoucí marketingu agentury Agedna 21, toto rozhodnutí vítá a dodává, že 30vteřinové reklamy jsou nepříjemným dědictvím televizních časů. Jako vhodnější formát se mu tak jeví kratší reklamy, kde se inzerenti musí snažit být více kreativní.

TIP! Už více než 90 tisíc z vás odebírá mobilenet.cz na YouTube

Nic však není pro uživatele tak skvělé, jak se zdá. Reklamy jsou pro YouTube a tedy Google hlavním příjmem z videí a tak když zmizí dlouhé 30vteřinové bloky, nahradí to Google jinak. V prvé řadě zůstanou zachovány nepřeskočitelné 10vteřinové a 20vteřinové reklamy a častěji budou do videí vkládány krátké 6vteřinové reklamy.

Stáhnout YouTube

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: bbc.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
Radek Vlasák
Radek Vlasák
Refresh stránky a je vyřízeno, naskočí jiná reklama nebo žádná. Je to rychlejší než ji dosledovat.
Rob
Ja na W10m žádný reklamy nemám. Oni tam jsou?
Martin Paták
Martin Paták
Už hodně let co používám adblock jsem reklamu neviděl :-)
Allname
Zmizí 30 vteřinové - nahradí je 1 minutové :-D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze