Apple rozšiřuje řadu Apple Pencil o nový dostupnější model s USB-C

Apple rozšiřuje řadu Apple Pencil o nový dostupnější model s USB-C
Fotografie: Apple
  • Novinka potěší všechny majitele iPadů s USB-C
  • Přicvaknutí Apple Pencil k boku iPadu jej automaticky uspí, šetří tak baterii

Apple dnes rozšířil řadu chytrých per Apple Pencil o dostupnější model, který se pyšní matným tělem s plochými stranami, jež se magneticky přichytí k boku iPadu a nabíjí se skrze USB-C.

Dostupnější model přináší nové možnosti

Apple Pencil je podle apple.com kompatibilní se všemi modely iPadu s USB-C, zároveň také podle výrobce nastavuje laťku tomu, jak má vypadat přesnost a latence. Nový model přináší pokročilou přesnost do posledního pixelu, velmi nízkou latenci a vysokou citlivost na náklon, tedy vlastnosti, které uživatelé u Apple Pencil (1. a 2. generace) oceňovali. Apple Pencil s USB-C v kombinaci s iPady Pro s čipem M2 také reaguje na podržení hrotu těsně nad displejem, což uživatelům umožňuje dosáhnout při kreslení či ilustrování ještě přesnějších výsledků.

Apple Pencil s USB-C

Pod posuvnou krytkou se skrývá USB-C, ke kterému mohou uživatelé připojit USB-C kabel, nový Apple Pencil tak okamžitě spárovat a dobíjet. Přicvaknutí Apple Pencil k boku iPadu jej automaticky uspí, šetří tak baterii.

Apple Pencil je synonymem pro revoluci v psaní poznámek, kreslení a ilustrování a nabízí nekonečné možnosti, jak projevit kreativitu a být produktivní,“ uvádí Bob Borchers, viceprezident Applu pro celosvětový produktový marketing.

Cena a dostupnost

Nový Apple Pencil bude k dostání začátkem listopadu za doporučenou cenu 2 290 Kč, školní cena (tj. pro studenty a učitele) pak činí 1 990 Kč.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze