Samsung v Barceloně ukázal nové Galaxy Booky2 Pro. Co na ně říkáte?

Samsung v Barceloně ukázal nové Galaxy Booky2 Pro. Co na ně říkáte?
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Samsung představil hned tři varianty, nejzajímavější je ta s otočným displejem
  • Dva lepší modely se pyšní kovovým tělem, základní verze je jen plastová
  • V České republice je Samsung bohužel nebude vůbec nabízet

Samsung představil novou generaci notebooků, která čítá modely Galaxy Book2 (Business), Galaxy Book2 Pro a Galaxy Book2 360. Prvně jmenovaný má plastové tělo a disponuje například všemi standardními konektory, nechybí USB-A či HDMI. Displej typu PLS s 15,6" úhlopříčkou má Full HD rozlišení. Jedná se tak o spíše klasický notebook se slušnou výbavou a pohodlnou klávesnicí, které nechybí numerická část na pravé straně.

Samsung představil řadu prémiových notebooků Book2

Samsung Galaxy Book2 Business

Galaxy Book2 Pro se pyšní již kovovým tělem a vypadá o poznání hodnotněji. Celkově je však výbavou velmi blízký klasickému Booku2 (Business), avšak získáte kvalitnější OLED displej, což je vidět na první pohled. Samsung myslel i na cestování a Galaxy Book2 Pro bude existovat i v kompaktnější 13,3" variantě.

Samsung Galaxy Book2 Pro

Nejzajímavější je bezpochyby Galaxy Book2 Pro 360. Jak jeho název napovídá, disponuje zcela otočným displejem. To se rozhodně hodí, neboť z notebooku můžete vytvořit tablet. Ano, 15,6" OLED displej je totiž plně dotykový a dokonce si rozumí s oblíbeným perem S Pen. Zkusili jsme i funkčnost S Pen ze Samsungu Galaxy S22 Ultra a rovněž plně fungoval, což je velká výhoda. Zatímco v telefonu je pero kam schovat, v notebooku nikoliv. Můžete tak na obě zařízení využívat jeden typ S Pen. Verze 360 má tenké tělo, z tohoto důvodu si již vystačí s USB-C, postrádá tak například HDMI či starší USB-A.

Samsung Galaxy Book2 Pro 360

Nová generace notebooků od Samsungu na nás zanechala rozhodně příjemný dojem, a to především možnostmi, výbavou i vzhledem. Bohužel výrobce v tuto chvíli nepočítá s uvedením na český trh.

Samsung Galaxy Book2 Pro 360

Konstrukce354,9 × 228 × 11,9 mm, 1 141 g, konstrukce: konvertibilní, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 15,6" (1 920 × 1 080 px)
Procesor
PaměťRAM: 32 GB, disk: 100 GB (SSD)
akumulátorLi-Ion (68 Wh)
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze