YouTube již zvládá živý stream videa ve 4K rozlišení

1

S rozlišením 4K se setkáváme stále častěji. Pro mnoho dražších televizorů je již 4K rozlišení standardem, objevuje se také větší množství 4K monitorů. I ve světě smartphonů se se 4K rozlišením můžete setkat. I proto YouTube nově přináší podporu 4K u živě vysílaných videí.

YouTube 4K rozlišení (3 840 × 2 160 px) podporuje delší dobu, konkrétně více než 6 let, prozatím však šlo pouze o videa, která se na servery nahrají. Novinkou je to, že YouTube podporuje 4K rozlišení (při 60 FPS) i pro živě streamovaná videa, jež jsou ideální variantou pro všechny uživatele, kteří chtějí být svým fanouškům co nejblíže. Tento krok s sebou kromě zájmu přinese i velký datový tok, navíc, pro mnoho uživatelů se slabším hardwarem bude sledování takových videí prakticky nemožné. Stále však půjde rozlišení uměle snížit. YouTube si stream ve 4K rozlišení vyzkoušel na udílení cen The Game Awards 2016.

TIP: Recenze Sony Xperia Z5 Premium – Unikát, co není pro každého

Smartphone - YouTube

Pokud hledáte smartphone, který takto vysoké rozlišení nabízí, jde o Xperii Z5 Premium. Kromě špičkového displeje zaujme i osmijádrovým procesorem Qualcomm Snapdragon 810, 23Mpx fotoaparátem a baterií s kapacitou 3 430 mAh.

Sony Xperia Z5 Premium – videopohled

Stáhnout YouTube

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: support.google.com