YouTube a Google Duo podporují režim Flex pro Samsung Galaxy Z Flip

YouTube a Google Duo podporují režim Flex pro Samsung Galaxy Z Flip
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Režim Flex umožňuje využívat telefon naklopený v úhlu zhruba 90°
  • Podporované aplikace se pak dokáží prakticky rozdělit
  • Nově tuto skupinu rozšiřuje například YouTube

Samsung Galaxy Z Flip lze v současnosti považovat za jeden z nejlepších ohebných telefonů, pokud přihlédneme nejen k výbavě, ale také k praktičnosti celé konstrukce. Protáhlý ohebný displej nabízí spoustu využití, mezi kterými vyčnívá režim Flex. Ten přichází na řadu v momentě, kdy displej ohnete do úhlu cca 90°. V daný moment jej můžete využívat ve dvou oddělených částech. Jako ideální se nabízí například pořizování selfies, kdy telefon vlastně „sedí“ a přesto čelní kamerka míří dopředu na vás.

Samsung Galaxy Z Flip
Režim Flex v aplikaci YouTube

Obdobně praktické využití se nabízí například při videohovorech, kdy telefon položíte před vás ve stylu notebooku. Samsung nyní na svých oficiálních stránkách oznámil, že režim Flex nově podporuje aplikace Google Duo.

To však není vše, do režimu Flex se zapojila také aplikace YouTube. Pokud ji spustíte při ohnutém displeji, dojde k jejímu rozdělení. V horní části displeje, která míří přímo na vás, bude přehrávaný obsah, tedy video. Spodní část displeje však nezůstane nevyužita. Naopak nabídne další informace o videu a doplňkový obsah. Samsung přímo zmiňuje, že například čtvercová videa zaberou takřka celou horní část displeje. Níže se můžete podívat, jak jednotlivá videa ve Flex režimu na YouTube mohou vypadat.

Samsung Galaxy Z Flip
Režim Flex v aplikaci YouTube – vzhled videí v různých poměrech stran

Nové funkce se v aplikaci YouTube objeví v případě, že máte nainstalovanou aktualizaci z 22. dubna, nicméně Samsung dodává, že přesný den aktualizace se může v závislosti na konkrétním trhu mírně lišit. Režim Flex můžete využívat také v aplikacích Google Play a rovněž Google Mapy.

Samsung Galaxy Z Flip

Rozměry87,4 × 73,6 × 17,3 mm, 183 g
DisplejSuper AMOLED, 6,7" (2 636 × 1 080 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 855 Plus, 1×2,95 GHz + 3×2,41 GHz + 4×1,78 GHz
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 256 GBne
Akumulátor3 300 mAh
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze