Xiaomi Mi VR představeno: lákat bude na design se zipem

4

Ambiciózní čínský výrobce Xiaomi se pouští také do světa virtuální reality. Dnes představil svůj produkt Mi VR, což jsou chytré brýle s neotřelým designem a kompatibilitou se smartphony mnoha velikostí.

Xiaomi Mi VR

Na první pohled vás jistě zaujme design. Xiaomi Mi VR se nespoléhá na obyčejné plasty, ale vsadilo na pružné tkaniny. Svůj telefon pak dovnitř zavřete pomocí zipu, což vypadá velmi stylově a originálně. Brýle jsou schopné pojmout telefon, jehož úhlopříčka displeje se pohybuje od 4,7 palců do 5,7 palců. Obsáhne tak většinu dnešních produktů. Na přední straně můžeme spatřit otvory, které přinesou praktické využití při odvodu teplého vzduchu. Telefony by se tak při náročném zprostředkování virtuální reality nemusely tak rychle zahřívat.

TIP! Xiaomi Mi Notebook Air je oficiální: inspirace jasná, vnitřnosti slušné

Xiaomi Mi VR

Xiaomi údajně použilo antireflexní asférické čočky s tolerancí pouhých 0,01 milimetru, což slibuje velmi kvalitní podívanou. Na horní straně se nachází tlačítko sloužící k interakci s vloženým telefonem. Společně s brýlemi bude k dispozici i speciální aplikace, která nabídne přístup k virtuálnímu obsahu. Uživatelé se mohou těšit na panoramatická videa, 3D filmy nebo hry speciálně uzpůsobené pro virtuální realitu. Samotné rozměry zařízení činí 201 × 107 × 91 milimetrů a hmotnost bez vloženého telefonu je 208,7 gramů.

Xiaomi Mi VR
Xiaomi Mi VR si budete moci značně přizpůsobit

Xiaomi Mi VR budou zpočátku moci využívat jen zaregistrovaní beta testeři, kteří brýle obdrží za symbolickou částku. Datum dostupnosti pro kohokoliv v tuto chvíli nebylo oznámena. Spekuluje se však o ceně, která má činit pouhých 7 dolarů, tedy přibližně 200 Kč i s daní.

Zdroje: mi.com, fonearena.com

Diskuze ke článku
Milan Kutaj
Milan Kutaj
Naposledy upraveno: 4. 8. 2016 15:45
Nebudú tie otvory skôr pre kameru než pre vetranie? :)
EDIT: Skutočne tam sú pre vetranie a aj pre jednoduchšie nastavenie presnej polohy telefónu.
Ondřej Bakan
Ondřej Bakan
Wow, vypadají krásně a za ty peníze by to bylo super.
Jarda

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze