Xiaomi Mi Kids Watch 4 (Pro) jsou hodinky s NFC, výřezem a dvěma fotoaparáty

2
Xiaomi Mi Kids Watch 4 (Pro) jsou hodinky s NFC, výřezem a dvěma fotoaparáty
Fotografie: Xiaomi
  • Jsou určené dětem a mají AMOLED displej s výřezem pro fotoaparát
  • Kromě NFC dojde i na GPS
  • Podporu videohovorů umožňuje LTE a Wi-Fi

Xiaomi slaví své 10.narozeniny a při této příležitosti představilo pár nových přírůstku do svého portfólia. Na svých stránkáchukázalo například chytré hodinky Mi Kids Watch 4 (Pro) pro děti. Poměrně slušným překvapením je výbava, která z hodinek dělá velmi schopné zařízení. Dostalo se například na 1,78palcový AMOLED displej s rozlišením 368 × 448 pixelů. O ochranu se stará sklíčko Gorilla Glass 3.

Výkon přináší Snapdragon Wear 2500 a do operačního systému bude možné instalovat různé chatovací a vzdělávací aplikace. Spárování je možné se zařízením majícím Android 4.2 a novější nebo iOS 8.0 a novější. V souvislosti s displejem si lze všimnout, že se výřez dostal už i do hodinek. Je v něm totiž čelní 5megapixelový fotoaparát, respektive 8megapixelový u verze s přídomkem Pro. Slouží primárně pro videohovory. Ty lze uskutečnit skrze Wi-Fi nebo LTE, podpora eSIM je samozřejmostí. Aby toho nebylo málo, hodinky mají ještě jeden fotoaparátu na boku řemínku, tudíž mohou posloužit pro klasické fotografování.

V hodinkách s přídomkem Pro je ještě GPS pro možnost sledování pohybu ze strany rodičů a nechybí ani NFC, které je zde primárně pro cestování hromadnou dopravou, kdy bude možné hodinkami pořídit cestovní doklad. V těle hodinek je 920mAh baterie slibující až 8denní výdrž.

Xiaomi Mi Kids Watch 4

Xiaomi Mi Kids Watch 4 budou dostupné v růžové a modré. Cena základní varianty má činit necelé 4 tisíce korun s daní. Za verzi Pro si Xiaomi bude účtovat více než 5 tisíc korun s daní. Dostupnost mimo čínský trh prozatím oznámena nebyla.

Technické parametry Xiaomi Mi Kids Watch 4

Kompletní specifikace
Konstrukce? × ? × ? mm, ? g, odolnost: ano
Pásekkovový, umělý, vyměnitelný: ano, zapínání: přezka
DisplejAMOLED, 1,78" (368 × 448 px), tvar: hranatý
Systém?, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 4.2, Wi-Fi: 802.11b/g/n, mobilní sítě: LTE, NFC: ano
ChipsetQualcomm Snapdragon Wear 2500, CPU: 4×1,2 GHz
Paměťvnitřní paměť: ?, paměťové karty: ne
Akumulátor920 mAh, nabíjení: ?
Dostupnost, 5 200 Kč