Xiaomi bude stíhat ZTE. Má připravenou 3. generaci fotoaparátu pod displejem

Xiaomi bude stíhat ZTE. Má připravenou 3. generaci fotoaparátu pod displejem
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Xiaomi ve videu demonstruje své řešení čelního fotoaparátu pod displejem
  • Masová výroba takového telefonu má začít v roce 2021

Čelní fotoaparáty jsou v posledních letech pro výrobce velkou překážkou. Zbavit se jich nemůžou, neboť citelná část uživatelů využívá selfies a navíc se čelní fotoaparát může využít například pro videohovory. Nároky na co největší displeje měly za následek nejprve zmenšení rámečků a následný přesun čelních fotoaparátů do výřezů, respektive průstřelů. Ti, kteří nechtěli nějak „postižený“ displej, museli volit hrstku telefonů, kde se například fotoaparát otočí, případně vysune z těla telefonu.

Již nějaký čas se čeká, kdy se výrobcům podaří čelní fotoaparát schovat za displej, což v praxi znamená, že nebude vidět, displej nabídne celou plochu pro zobrazení a v případě potřeby se fotoaparát „objeví“ na displeji připraven k použití. První náznaky zde byly již v loňském roce, a to přímo od Xiaomi, které prezentovalo první prototypy. Tehdy však nešlo o dokonalé řešení, což Xiaomi samo potvrdilo a například začátkem letošního roku informovalo, že na takový telefon si ještě počkáme.

Čekání ukončí čínské ZTE, které má telefon s čelním fotoaparátem pod displejem představit již 1. září. Nijak zásadně pozadu však nechce zůstat ani Xiaomi, což nyní naznačil Shou Zi Chew, prezident mezinárodní části Xiaomi, na Twitteru. Zveřejnil video, na kterém Xiaomi prezentuje již 3. generaci vývoje čelního fotoaparátu pod displejem. Ve videu můžeme vidět porovnání telefonu s průstřelem a mobilu, který má již kamerku schovanou.

Tou nejpodstatnější informací ovšem je, že Xiaomi je již s technologií spokojeno a finišuje přípravy na masovou výrobu. Shou Zi Chew dokonce prozradil, že první takové zařízení dorazí již v příštím roce.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze