Windows Phone 8.1 GDR2 přinese podporu 2K rozlišení

9

Operační systém od Microsoftu se stále vyvíjí a není divu, že již prosakují novinky, na které se můžeme těšit v budoucích aktualizacích. Například koncem roku bychom se měli dočkat podpory displejů s 2K rozlišením či silnějších procesorů.

Nedávno jsme informovali o tom, že během letošního roku budou Windows Phone 8.1 pravděpodobně dvakrát aktualizovány. O novinkách se toho však mnoho nevědělo. Menší změna nastala nyní. Druhý zásadní update, který bude tradičně označován jako GDR 2, by měl přinést vcelku zásadní inovace, které využijí budoucí telefony.

Windows Phone 8.1

TIP! Windows Phone 8.1 oficiálně: hlasová asistentka a další novinky

První novinkou by měla být podpora displejů s rozlišením 2K. Aktuální Windows Phone 8.1 totiž přinesly jen dvě nová rozlišení a to 960 × 540 a 854 × 480 pixelů. Je tedy vcelku logické, že pokroku se systém časem přizpůsobí. Další zásadní novinkou má být podpora procesoru Qualcomm Snapdragon 805. Ten ještě v současnosti není v žádném prodávaném telefonu a tudíž nijak zvlášť nevadí, že jej Windows Phone 8.1 prozatím nepodporují. Otázkou zůstává, kdy aktualizace dorazí. Z dřívějších spekulací víme, že by se tak mohlo stát na přelomu listopadu a prosince 2014.

Zdroje: nokiapoweruser.com

Diskuze ke článku
Breta
Ohledně podpory procesotu S805: ono vůbec prakticky nevadí, jak jak autor zmínil a myslím že ani vadit nebude pokud 805tku WP podporovat nebude, protože tento přebitečný výkon tyto telefony nepotřebuji:).
Jalub
Aspon ze mam to preview, protoze bych na to cekal az do unora.
Michal
Zeby priprava pre Lumiu 1820
phh
Otázka mimo tema, ale zeptat se musím. V nastavení email+úcty mam stále neaktuální ucet Microsoft. Na webu mi přihlášeni jde, ale tady to vypisuje chybu cislo 80C805E2, kvůli cemuz mi nejde synchronizace. Žadam o radu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze