Windows Phone 8.1 budou letos zřejmě dvakrát aktualizovány

6

Vývoj operačních systémů jde neúprosně kupředu a nikoho dnes nepřekvapí hned několik dílčích aktualizací během jediného roku. Například nedávno představené Windows Phone 8.1 budou v průběhu druhé poloviny roku ještě dvakrát aktualizovány.

Po příchodu Windows Phone 8 jsme se posléze dočkali tří menších aktualizací, které byly označeny zkratkou GDR. Ty vždy vylepšovaly stabilitu systému a přinášely nové funkce pro všechny telefony s tímto systémem. Není proto nijak překvapující, že se podobný scénář bude opakovat i letos.

Windows Phone

Tentokrát však již s čerstvě představenými Windows Phone 8.1. Ty Microsoft představil minulý týden a aktuálně je oficiálně ještě nikdo na telefonu mít nemůže. Jejich dostupnost se odhaduje na závěr druhého čtvrtletí. Již nyní se však spekuluje o interním plánu společnosti, dle kterého bychom se během druhé poloviny roku měli dočkat dalších dvou aktualizací.

První by měla dorazit ještě koncem léta, druhá v poslední měsících roku 2014. O případných novinkách se toho nyní příliš neví. Nabízí se však 3D gesta, o kterých se mluvilo v souvislosti s Nokií Goldfinger. Telefony by následně bylo možné ovládat bezdotykově. Dále se hovoří o nasazení duálních fotoaparátů pro možnosti přeostřování.

Zdroje: wpcentral.com

Diskuze ke článku
Deiv
Ví se, zda bude ve WP8.1 (verze, která byla představena minulý týden) možné zavírat aplikace v multitaskingu tahem prstem dolů, nebo zde zůstane zatím pouze křížek a zavření tahem prstem se dočkáme možná v dalších aktualizacích ?
Tomáš
Jenom doufám, že vylepšení nebudou na úkor skvělé plynulosti systému.
blk
A netuší tu někdo, jestli už konečně WP změní systém doručenek u SMSek?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze