První Nokie s Windows Phone 8.1 nabídnou 3D gesta

26

Příští rok bude vcelku zlomový pro operační systém od Microsoftu. Chystá se totiž inovované verze označená jako Windows Phone 8.1. Ta bude prezentována na Nokiích, neboť finský výrobce již novinky připravuje. Lákadlem mají být 3D gesta.

Nokia logo

S informací o nových Nokiích přispěchal známý Twitter účet Evleaks, který zveřejnil jejich kódová označení. Prvními Nokiemi s Windows Phone 8.1 by měly být modely Goldfinger a Moneypenny. Z názvů samotných lze usuzovat, že první jmenovaný bude svou výbavou stát výše, zatímco druhý by mohl cílit na nižší cenovku. V každém případě je důležitá přítomnost operačního systému Windows Phone 8.1, který by měl přinést například vylepšený mutlitasking nebo informační centrum, které na systému od Microsoftu aktuálně chybí.

TIP! Nokia Lumia 930 s 5 palci na obzoru: vycházet bude z Lumie 929

Mnohem lákavější novinkou by však mělo být ovládání 3D gesty. Co si pod tím představit? Jednoduše řečeno budeme nad displeji rukama mávat a tak ovládat podporované aplikace. Například k procházení internetového prohlížeče tudíž postačí pouze mávnout nad povrchem displeje. Podrobněji prozatím funkce popsána nebyla a budeme si tak muset počkat. Novinek bychom se mohli dočkat možná na barcelonském veletrhu MWC 2014 v Barceloně.

Zdroje: theverge.com, wmpoweruser.com

Diskuze ke článku
CrashFace
"nebo notifikační centrum, které na systému od Microsoftu aktuálně chybí"
A LiveTiles jsou co? :-)
Ty 3D gesta zní dost dobře.
Tomáš
A půjdou ty 3D gesta i na Nokii Lumii 520 ?? Protože nemá přední kameru ??
doom
Uz se tesim na wp 8.1.Momentalne mam GDR3.Samsung Ativ S
langpi
tak to doufám,že to pofrčí na mojí lumii 820 ta 1gb ram má a má i přední kamerku

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze