Windows Insider Program se brzy rozšíří na telefony Xiaomi

18

Xiaomi patří k nejrychleji rostoucím výrobcům smartphonů s Androidem v Číně. Na počátku tohoto roku sdokonce uzavřelo partnerství s Microsoftem o testování Windows 10 na smartphonech běžících na Androidu. Někteří vybraní uživatelé Xiaomi Mi4 ho dostali v podobě ROM. Nyní chce Microsoft dát možnost vyzkoušet Windows 10 dalším čínským uživatelům Xiaomi.

Původní test zahrnoval pouze malý vzorek uživatelů. Zdá se však, že byl úspěšný a Windows 10 Mobile běží na Xiaomi bez problémů. Potvrdil to na svém twitterovém účtu sám viceprezident operačních systémů Microsoftu Joe Belfiore, který rovněž oznámil, že Microsoft hodlá spustit v Číně Windows Insider Program na telefonech Xiaomi v příštích několika týdnech.

Zajímavé na tom je, že Belfiore nejmenoval přímo Xiaomi Mi4, na kterém dosavadní úzký test probíhal, ale mluví neurčitě a v množném čísle. Je tedy možné, že možnost vyzkoušet si Windows 10 Mobile dostanou i majitelé dalších modelů od Xiaomi. Pokud je to pravda a program by se rozšířil nejen o další modely, ale i o další výrobce, znamenalo by to obrovskou vzpruhu pro ekosystému Microsoftu a narušilo by to dosavadní dominancí Lumií.

Zdroje: twitter.com, twitter.com, winbeta.org, neowin.net

Diskuze ke článku
Luke
To je pro WM systém dobrá zpráva. Jen tak dál. Bylo by fajn, kdyby xiaomi podporoval WP a WM i po stránce příslušenství. Za to bych mu byl vděčný.
dfgdfg
Ha-ha-ha, už vidím, ako si skalní fanúšikovia MIUI ROM inštalujú na svoje telefóny nejaký pochybný systém od Microsoftu. MIUI kumunita je silne naviazaná na MIUI ROM, páči sa im jej dizajn a vlastnosti.
Skôr si myslím, že že XIAOMI takto vydoluje z Microsoftu nejaký príspevok na činnosť ale v reálne si žiadny MIUI priaznivec WP vírus nenainštaluje....
Xwert Is
Xwert Is
Je to super. Nie každému vyhovuje android a nie každému telefóny od MS ideál by bol keby výrobcovia nasadili moznost výberu napr kúpim si mobil od Sony ale chcem tam wp tak by som ho len pripojil k PC a cez PC si tam nahral bud Android alebo Wp samozrejme sw by dodal Sony aby inštalácia prebehla bez problému ... každý by si mi mohol vybrať ktorý os chce pripadne by mohol prejsť na iný OS bez potreby výmeny telefónu...
Tomáš
No jestli to budou dávat i do střední třídy, tak jdu do toho :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze