Microsoft připraví speciální ROM s Windows 10 pro Xiaomi Mi4

16

Microsoft dnes oznámil spolupráci s čínským výrobcem mobilních telefonů Xiaomi. Cílem spolupráce má být test uživatelů Xiaomi Mi4 na to, jak by reagovali na nový systém Windows 10. Právě pro tento model totiž Microsoft nechá vytvořit speciální ROM.

Windows 10

Ode dnešního dne již víme, kdy Windows 10 dorazí. Microsoft do nich vkládá maximální úsilí, což demonstruje i počátek spolupráce s čínským Xiaomi. Tento výrobce se doposud zaměřuje pouze na telefony s vlastním systémem, který je založen na Androidu. Microsoft však nyní hodlá připravit speciální ROM s Windows 10. Ta by následně byla dána k dispozici vybraným uživatelům vlajkové lodi Xiaomi Mi4.

Xiaomi Mi4

Oficiálně by bylo možné telefon flashnout a nahrát si do něj právě ROM s Windows 10 Technical Preview a veškerý službami navázanými na Microsoft. Z průzkumu pak oběma společnostem vzejdou důležité poznatky uživatelů zvyklých na Android. Nyní zůstává otázkou, zda zůstane pouze u testu, či se dočkáme například uvolnění dalších ROM s Windows 10, případně rovnou telefonu Xiaomi se systémem od Microsoftu.

Zdroje: windowscentral.com

Diskuze ke článku
Majk
žeby konečně přišla doba, kdy si každý bude moct vybrat u telefonu jaky OS bude chtít? tak to bude skvělé :) jediné co mi u Mi4 vadí je nepodpora eu lte pásem, kdyby to ale win10 u něj softwérově povolil tak je vyřešeno :p ( pokud problém není konstrukční )
jméno
To je hustý. Už takhle mám Xiaomi rád. Zajímalo by mě jak moc to upraví.
Rob
A Androidu brzo odzvoni.
tomas
Ne jediny duvod je ze prisiel na trh ako posledny a daleko neskor ako android a ios. Co nemeni na fakte ze tiez nemal take funkcie a moznosti nastavenia ako android, co je uz vdaka bohu mynulost. Plus je ovela menej narocny.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze