Windows 8 v "cloudu": aerolinka Emirates využije tablety od HP

Americkému Microsoftu se podařil dobrý obchodní krok. Domluvil se totiž s dubajskými aerolinkami Emirates na využívání několika stovek tabletů HP s operačním systémem Windows 8 na palubě jejich letadel.

Emirates Airlines je celosvětově známá letecká společnost ze SAE (Spojené arabské emiráty) létající mimo jiné také na lince z Dubaje do Prahy. Jedná se o jedny z největších světových aerolinek, takže Microsoft a Hewlett-Packard určitě mají důvod k oslavě. Společnost Emirates Airlines do svých letadel nasadí celkově více než tisíc tabletů typu HP ElitePad 900.

Model ElitePad 900 se vyznačuje 10 palcovým IPS displejem s rozlišením s rozlišením 1 280 × 800 pixelů, dvoujádrovým procesorem Intel Atom Clover Trail (ano, je to X86, nikoliv ARM) a 2 GB operační paměti RAM. Dále jsou dostupné dva modely odlišené vnitřní pamětí 32 a 64 GB. Nechybí ani slot na SIM kartu pro využití mobilního internetu či 8Mpx fotoaparát. Jednou z nejdůležitějších vlastností tabletu je ale plnohodnotný operační systém Windows 8 Pro, nikoliv tedy upravená a kvůli odlišné architektuře procesoru značně z pohledu rozšiřitelnosti o aplikace omezenější varianta Windows 8 RT.

Špičkový HP ElitePad 900 se již brzy dostane na palubu letadel významné aerolinky Emirates

Tip: přečtěte si podrobné preview - Hewlett Packard představuje nový Windows 8 tablet - HP ElitePad 900

Tablety zpočátku bude využívat pouze posádka letadel, zejména letušky a stewardi. Po nějakém čase, až se s jejich funkcemi patřičně seznámí, tablety budou moci využívat také běžní cestující, i když slovo běžní je spíše v uvozovkách. Tato vymoženost 21. století bude totiž k dispozici pouze pro cestující v první třídě.

Video

Zdroje: slashgear.com, youtube.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze