HP představuje nový tablet s Windows 8 ElitePad 900

Americká společnost Hewlett Packard právě dnes oficiálně představila tablet ElitePad 900 s operačním systémem Windows 8. Tablet by měl být podle prohlášení společnosti dostupný od ledna 2013.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský



Zdá se, že všechny "tajemné" reklamy, úniky fotografií, atp. byly vlastně odkazem na tento model, který jsme považovali za Slate 8 a o kterém jsme vás již několikrát informovali napříkald zde a zde. Společnost sice pozměnila název zařízení, ale ne jeho zaměření. HP se chce s tímto tabletem zaměřit hlavně na firemní klientelu, čemuž by měla odpovídat výbava i cena tabletu.

HP ElitePad 900 je 10 palcové bussines zařízení s operačním systémem Windows 8 Pro, ke kterému bude dodáváno v balení také dotykové pero, které si v současné době opět získává oblibu. Tablet se může chlubit luxusním vzhledem a hliníkovými zády. Přední straně zařízení logicky dominuje 10 palcový 400 NIT IPS displej s rozlišením 1 280 x 800 pixelů chráněný sklíčkem Gorila Glass. Tloušťka zařízení je 9,8 mm a váha celého tabletu se ustálila na 680 gramech.

Uvnitř tabletu se ukýrvá dvoujádrový procesor Intel Atom Clover Trail, 2 GB RAM a 32/64 GB SSD úložiště. Mezi další výbavu se řadí 8 Mpx zadní fotoaparát, čtečka MicroSD karet a slot pro SIM kartu. Jak už jsme zmiňovali, provedení tabletu vypadá doopravdy exluzivně a dá se říci, že až luxusně, i přesto tablet obdržel certifikaci MIL-STD-810G, která zaručuje zvýšenou odolnost proti vnějším vlivům.

Překvapením je, že tablet nebude debutovat, jak se předpokládalo v říjnu, ale až na začátku příštího roku. Cena, za kterou by se měl HP ElitePad 900 prodávat, nebyla společností zatím nijak komentována, ale dá se vytušit, že nízká určitě nebude.

 Zdroj: Tabletowo