Windows 8 pro tablety potvrzeny: podívejte, se ja budou vypadat

3

Windows Phone 7 je stále co se týče funkčnosti v plenkách a své zákazníky si teprve pomalu hledá. Nicméně to nebrání Microsoftu v tom, aby představil své plány a vize ohledně budoucí verze Windows 8, která by měla být určena především pro tablety.

Windows 8

Nový operační systém Windows bude pravděpodobně disponovat číselným označením 8, ale do finálního uvedení se může ještě ledacos změnit a číslice 8 je pouze kódovým označením. Od nové verze jsme očekávali revoluční vzhled. Ten sice bude odlišný, ale ze prvotních materiálů můžeme spatřit, že jako designová základna posloužily Windows Phone 7. Nový operační systém by měl více využívat ovládání pomocí gest, jednotlivé aplikace budou svým vzhledem vyhlazenější. Rámečky či jiné lišty vezmou za své.

Mezi již dodávanými aplikacemi bude například Internet Explorer 10 s plnohodnotnou podporou Flashe. Pro psaní a vytváření textů bude připravena QWERTY klávesnice i jiné způsoby psaní. Představu o tom, jak bude nová verze vypadat, si můžete udělat z níže přiložených videí. Jak na vás "osmička" zapůsobila?

Zdroje: pocket-lint.com, mynokiablog.com

Diskuze ke článku
Kam dál ?
Doufám, že to už přijde s podporou mass storage, USB host, nativním tetheringem, vysokorochlostním bezdrátovým přenosem videa a všemi dalšími technickými vymoženostmi na které si lidé zvykli u Androida. Pak to má šanci na úspěch. Já bych do toho ještě zamontoval něco co by vytvořilo náskok před konkurencí. např. podporu externího příslušenství pro business sféru jako jsou BT (WiFi) čtečky čárových kódů, RFID atp. Pak takový tablet v zodolněné variantě lze použít např. ve skladu na vysokozdvižném vozíku nebo v obchodě. Další výhodou může být podpora propojení na audiosystém vozu. Pokud se MS zaměří na firmy, kde měl velmi slušnou pozici se starým mobilním OS WM 6,1 pak může nabídnout různá firemní situační řešení. Např. bezdrátové propojení tabletů managerů na prezentační projektor (LCD) prostřednictvím bezdrátového přijímače v HDMI portu projekčního zařízení. Pro domácí použití je možné tablet využít jako herní platformu pokud se vyřeší připojení bezdrátových ovládacích zařízení.
Jean
A co třeba když MS vyřeší problém s nepohodlným ovládáním her na dotykových zařízeních ?! Co třeba Kinect, který bude komunikovat s tabletem v cradle vedle TV ? A co třeba kinect přímo v těle tabletu, který bude sledovat pohyb očí a hlavy a ve spojení s ovládáním snímajícím mozkové vlny přinese novou technologii pro ovládání dotekových tabletů ? Snímač může být umístěn např. ve 3D brýlích. ... Je třeba vypracovat různá situační řešení pro různá použití (kancelář, porada, navigace a audio v autě, hry atd. atd.) a podle nich přizpůsobit HW tabletu + vývoj různých příslušenství k němu. Samotná příslušenství mohou být docela dobrým bussinesem.
Jean
Další výhodu může přinést vyřešení napájení. Nějaká zajímavá alternativa pro dobití přístroje v terénu. Nebo např. použití samoopravných materiálů na tělo přístroje (display) které se po zahřátí renovují do původní podoby (vyhladí se škrábance). Zajímavý může být super-odolný přístroj proti nárazům, prachu, kapalině a extrémním teplotám. .. Takových nápadů na využití existujících technologií je spousta a nemusí být použité v každém přístroji. Je dobré se krom vývoje běžných přístrojů pro veřejnost soustředit i na vývoj specializovaných modelů, které se vymezí v rámci trhu a ovládnou dané prostředí např. firmy, sklady, výrobní haly atd. Zde se zatím konkurence nevymezila a MS má s tímto prostředím dobré zkušenosti. Zde je tedy ještě prostor. Hlavní cíl je přesvědčit vývojáře SPECIALIZOVANÝCH řešení aby vyvíjeli své ERP, IS atp. právě pro tuto platformu. Navíc se z těchto specializovaných prostředí lze dobře šířit i do prostředí jiných včetně privátního sektoru.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze