Windows 10 Mobile jsou na 7 % telefonů s Windows

21

Aktualizační proces ještě nezačal, avšak dlouhá testovací fáze nových Windows 10 Mobile zapříčinila, že nový systém, byť v prozatím nedokončené fázi, využívá už 7 % všech telefonů s Windows. Nejrozšířenějším telefonem se systémem od Microsoftu je pak stále Lumia 520.

Windows 10

Aktualizace prvních Lumií na Windows 10 Mobile začne až příští měsíc. První přístroje s předinstalovanými Windows 10 Mobile dorazí až za několik dní. Přesto se již nový systém objevuje ve statistikách a rozhodně nejde jen o čestný podíl kolem jednoho procenta. Dle adduplex.com se „mobilní desítky“ nacházejí na 7 % zařízení se systémem od Microsoftu. Samozřejmě je očekáván další růst, a to v mnohem větším měřítku od dalších měsíců. Nejrozšířenější verzí jsou pak Windows Phone 8.1, které se nachází na téměř 79 % zařízení. Listopad je nicméně vůbec prvním měsícem, kdy i tato verze začala ztrácet na svém podíle.

TIP! Jaké jsou Windows 10 Mobile těsně před dokončením?

Podíly verzí mobilních Windows

Pohled na podíly jednotlivých výrobců telefonů se systémem Windows již přestává být zajímavý. Nové modely totiž představuje pouze Microsoft, takže není divu, že dominuje s podílem 97 %. Od této skutečnosti se pak odvíjí i přehled nejvíce zastoupených modelů mezi uživateli. Znovu se potvrzuje, jak geniálním modelem byla Nokia Lumia 520. Přestože ji táhne již na třetí rok, je stále celosvětově nejrozšířenější s podílem téměř 15 %. Dominanci modelů z nižší třídy potvrzuje také fakt, že v první desítce se nachází pouze jediný zástupce, který měl status vlajková loď. Je jím Lumia 920

Zdroje: blog.adduplex.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
satai
Jeste bych poznamenal, ze metodika (vizte slide 3 na linkovanem blogu) adduplex je v ledacems omezena a nejspis diky ni nevidi na dost lowendu pouzivanych spis jako dotykovy featurephone.
Jan
To je tak pár desítek, možná stovek lidí podle podílu OS. Záleží jestli se situace nějak razantně změní po vypuštění W10.
8898
a kolik je 7% ze 3% celosvětově xD či kolik to má
Jaroslav Hlbocký
Jaroslav Hlbocký
Aj tu sa ukazuje, že WP je momentálne systém geekov. A nie širokých más.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze