WhatsApp trefil do černého. Přináší (video)hovory i na displeje počítačů

1
WhatsApp trefil do černého. Přináší (video)hovory i na displeje počítačů
Fotografie: WhatsApp
  • Doposud bylo přes WhatsApp možné telefonovat jen skrze aplikace
  • Jedná se o reakci na současnou pandemickou situaci po celém světě

WhatsApp zažívá v roce 2021 poměrně turbulentní časy. Vše odstartovalo oznámení změn smluvních podmínek, což vzbudilo vlnu nevole a uživatelé migrují ke konkurenčním platformám. Nyní však WhatsApp na oficiálních stránkách přichází s novinkou, kterou lze naopak zaškatulkovat do kategorie vítaných. Funkci hlasových a videohovorů přináší i na desktop, tedy displeje počítačů či notebooků.

Zdánlivě běžná funkce byla v případě WhatsApp dostupná jen v aplikacích pro Android a iOS. V posledních měsících, zejména z důvodu přetrvávající pandemie COVID-19, se zvýšil zájem o voláním blízkým. Například na Nový rok WhatsApp odbavil 1,4 miliardy hlasových a videohovorů. I to je tedy důvod, proč dochází k rozšíření těchto funkcí i na desktop.

WhatsApp vyzdvihuje, že hlasové hovory i videohovory v aplikaci jsou koncově šifrovány. Vývojáři stojící za WhatsApp si je tedy nemohou zobrazit ani poslouchat. V tuto chvíli jsou k dispozici jen obyčejné hlasové a videohovory, kdy voláte pouze jednomu člověku. Do budoucna je však plánováno rozšíření také o skupinové hovory a videohovory.

Hovory na PC můžete provozovat skrze oficiální aplikaci, avšak musíte mít aktuální operační systém. WhatsApp zmiňuje 64bitové Windows 10 verze 1903 a novější nebo macOS 10.13 a novější.

Diskuze ke článku
Antaury San
Antaury San
Mno... víc než trefa do černého bych to nazval jako plnění restů. Ta appka pro windows 10 byla zkrátka jeden velký nedodělek, takže konečně ji postavili aspoň částečně zase na úroveň mobilní verze.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze