WhatsApp se pochlubil milníkem 2 miliard uživatelů

8
WhatsApp se pochlubil milníkem 2 miliard uživatelů
  • Aplikaci přibylo za dva roky půl miliardy nových uživatelů
  • Růst je v posledních letech stabilní

Komunikační aplikace WhatsApp patří mezi vůbec nejpopulárnější na celém světě. Přesně 6 let spadá přímo pod Facebook. V roce 2014 Facebook WhatsApp odkoupil za bezmála 22 miliard dolarů. Tehdy se WhatsApp pyšnil 470 milióny uživatelů. Od té doby neustále roste. Necelé dva roky stačily k tomu, aby se uživatelská základna více než zdvojnásobila. Že je růst navíc trvalý, dosvědčují i výsledky ze září 2015, tehdy WhatsApp překonal hranici 900 miliónů uživatelů. Magická 1 miliarda uživatelů byla překonána v únoru 2016. O přibližně dva roky později se počet uživatelů přehoupl přes 1,5 miliardy.

Opět nám uběhly další dva roky a WhatsApp na svém oficiálním blogu oznámil, že počet uživatelů dosáhl 2 miliard. Opět se tak jedná o půlmiliardový nárůst během dvou let, růst uživatelské základny je tudíž velmi stabilní.

Stáhnout WhatsApp Messenger

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Lukáš M
Na jiném webu jsem četl, že za nárust se může do jisté míry poděkovat i tím, že se zrušil dolarový roční poplatek. Kdybych si měl vybrat mezi reklamou a poplatkem, tak raději dám ten poplatek. 5 dolarů ročně bych akceptoval. Kdyby v budoucnu byla podmínkou registrace facebooku, tak to raději přejdu na jiný komunikátor. Kdoví, třeba se jednou vrátíme k ICQ. Registrační číslo si stále pamatuji :)
buhaka
pouzivam Telegram. Krom videohovoru ktere nema a ktere nevyuzivam, tak ve vsem ostatnim je lepsi a WA nema NIC navic, jen cas od casu s rocnim spozdrnim a velkou pompou prida vec kterou se v tom ci tom teochu Tlg priblizi. WA v mob drzim kvuli jedne jedine osobe, ale az WA nahodi svoji prvni reklamu tak WA jde hned do pr za rozsirenost WA "muzou" i magaziny typu mobilenet, protoze o WA vyjde clanek uplne s kazdou pitomosti, kdezto o konkurenci nic. Ale on by to zas nikdo nerozklikl, takze to chapu, zacarovany kruh.
Tom
Do mobilu mi nesmí nic, co patří Facebooku...
Petr
Popularita WA ukazuje na hloupost lidí. Slyšel jsem hodněkrát hlášku: " Máš Whatsapp?, to je super apka, můžeme si posílat zprávy a obrázky!"... A moje odpověď byla: "Proč Whatsapp, už používám Hangouts... Máš to předinstalované dávno v mobilu."

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze