Weathercube: předpověď počasí trochu jinak
recenze

Weathercube: předpověď počasí trochu jinak

3

Aplikací na předpověď počasí je nepřeberné množství. Pokud chce autor takové aplikace zaujmout, musí přijít s něčím zajímavým, čím zaujme na první pohled. Weathercube nesází na pestrobarevnou grafiku, ale na minimalistický design a originální způsob ovládání.

V čem je ovládání aplikace Weathercube tak zajímavé? Vyplývá to už z jejího názvu, který obsahuje slovo "cube". Základní element celé aplikace tvoří trojrozměrná krychle, kterou můžete otáčet ve všech směrech. Na stranách této krychle se pak ve formě dlaždic vypisují různé informace o aktuálním počasí či o jeho předpovědi. Otáčet jde nejen samotná velká krychle, ale i jednotlivé dlaždice. Veškeré otáčení krychle nebo jednotlivých dlaždic je doprovázeno 3D efektem a jednoduchým zvukem.

Po prvním spuštění se automaticky spustí tutoriál, který vás v několika krocích naučí aplikaci ovládat a ukáže vám, co můžete na každé části kvádru čekat za informace. Tento tutoriál pak můžete kdykoli znova vyvolat z nastavení. Do nastavení se dostanete dotykovým gestem, při kterém od sebe oddalujete dva prsty. Přiblížení dvou prstů vás přepne do obrazovky pro sdílení, počasí ve vaší lokalitě můžete sdílet na Facebook nebo Twitter.

Základní a první obrazovku (po spuštění) tvoří stěna krychle, na které je zobrazeno aktuální počasí v daném městě. Počasí je rozděleno do šesti dlaždic. Na první se zobrazuje ikonka s piktogramem aktuálního počasí, vedle něj je dlaždice s teplotou, na dalších dlaždicích je rychlost větru, množství srážek, procento vlhkosti a procento oblačnosti. Po ťuknutí na libovolnou dlaždici se tato otočí a zobrazí postupně informaci o daném elementu počasí pro ráno, poledne a večer. Města lze přidávat v nastavení, chcete-li poté město změnit, stačí po jeho dlaždici přejet prstem.

Přejedete-li prstem nahoru nebo dolů, dojde k otočení krychle. Podívejme se na to, co vše v tomto případě aplikace zobrazí, otočení je vždy vztaženo k základní obrazovce s předpovědí pro aktuální den:

  • Pohyb prstem zprava doleva / zleva doprava - zobrazení předpovědi pro následující / předchozí den, maximálně lze otočit krychli 3x a zobrazit tak počasí na 3 dny dopředu.
  • Pohyb prstem shora dolů - obrazovka s předpovědí počasí na 5 dní dopředu.
  • Pohyb prstem zespoda nahoru - předpověď počasí na 12 hodin dopředu, rozdělená po 3 hodinách.

Informace o počasí se aktualizují automaticky po několika minutách, chcete-li ale aktualizaci vynutit, stačí s telefonem zatřepat. Informacím o počasí se dá věřit, jsou poměrně přesné.

Závěr

Weathercube není zdarma, stojí jeden dolar, za tuto cenu dostanete povedenou aplikaci s netradičním ovládáním, na jejíž předpověď počasí se dá spolehnout. Je-li vám i toho dolaru líto, počkejte si na slevovou akci, občas bývá aplikace po omezenou dobu ke stažení zdarma.

Stáhnout Weathercube

App Store

Hodnocení
95%
Klady
  • Univerzální aplikace pro iPhone a iPad
  • Na předpověď se dá spolehnout
  • Neobvyklé ovládání, které vás bude bavit
Zápory
  • Není lokalizována do češtiny
Diskuze ke článku
Breta
No toto, aplikace pro iOS a v metro designu;). Jinak zajimave a celkem pekne:). Nicmene dolar bych za to asi nedal:).
Milhi
Plusy: Na předpověd se dá spolehnout - tak to nemá chybu pánové :D:D
Konečně předpověd jak má být můžu se na ni spolehnout :D
Design
Fuj, vypadá to jako Windows foun. Pro nokii asi dobrý:-D, ale pro Apple je to odpad aplikace. Možná by se to dalo prodávat v zaplavených oblestech jestli se an to dá spolehnout :-D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze