Vyzkoušeli jsme Servis 24 - správu České spořitelny pro Android

9

Od dnešního dne je v obchodě Google Play dostupná aplikace Servis 24. Jde o internetovou službu České spořitelny, kterou její zákazníci jistě znají a několik let již využívají na svém počítači a již poměrně dlouho také na telefonech a tabletech s iOS. Nyní mohou svůj účet a platby spravovat i z pohodlí svého telefonu s Androidem. Jak aplikace vypadá a funguje?

Jak jsme vás již v pátek prostřednictvím našeho Twitter kanálu informovali, Česká spořitelna plánovala na dnešní den vydání své aplikace Servis 24 pro Android. Jak slíbila, tak učinila. Aplikaci najdete velmi jednoduše, stačí zadat do vyhledávání heslo „servis 24“, nebo klidně „česká spořitelna“. Aplikace je samozřejmě zcela zdarma a zabere ve vašem telefonu 7 MB. Sluší se připomenout, že ji lze využívat jen na Androidu 2.3 a novějším. K dispozici je rovněž pro tablety.

Stažení aplikace z Google Play

První kroky

Po nainstalování se samozřejmě vrhnete k aktivaci. Návod, jak na to, se nachází přímo v popisu aplikace na Google Play, ale také při prvním spuštění aplikace, kde je navíc doprovázen obrázky. Před prvním spuštěním musíte Mobilní banku povolit přes Servis 24 a k tomu budete potřebovat přihlásit se (klidně z telefonu) do klasického internetového bankovnictví. Postačí se klasicky přihlásit, zavítat do nastavení a dále do Mobilní banky. Tam si vytvoříte heslo pro přihlašování. Poté je nutné ještě vše potvrdit autorizační SMSkou a posléze už se můžete přihlásit do samotné aplikace.

Jednoduché a přehledné

Úvodní stránka je pěkně přehledná, zadáte své heslo pro Mobilní banku a nic víc. Ještě před přihlášením však můžete vyhledávat bankomaty, pobočky či zjistit potřebné kontakty. Přehled bankomatů a poboček je opravu přesný a navíc pracuje i s vaší polohou. K ideálu snad chybí jen navigace přímo k bankomatu.

První přihlášení je delší, příště již postačí jen jedno heslo

Po přihlášení se dostanete na poměrně strohou obrazovku, která zobrazuje jen malou tabulku, na které vidíte svůj účet, číslo účtu. Tabulku lze rozbalit, čímž získáte přístup k zadání plateb (o nich později) a také k historii transakcí. Transakce si můžete filtrovat dle zvoleného období, či si nechat zobrazit samostatně příchozí či odchozí platby. Úvodní tabulku lze ještě obohatit o zobrazení aktuálního zůstatku na vašem účtu.

Platby a historie transakcí

V levém horním rohu objevíte tlačítko menu. V něm vás ale nic nového nečeká. Dostanete se opět k možnostem nechat si zobrazit bankomaty, pobočky a kontakty, tedy ke stejné nabídce, která byla k dispozici ještě před samotným přihlášením. Jedno políčko je zde přeci jen navíc. Jmenuje se Můj profil. Můžete jej přejmenovat, zjistíte, kdy jste byli naposledy přihlášeni a můžete jej odstranit.

Nechybí přehled bankomatů a poboček na mapě

Vyfoť složenku!

Zadání platby je v podstatě stejné jako přes internet či GSM banking. Předem si můžete vytvořit šablony příjemců a šetřit tak čas při pravidelných platbách. Samozřejmě ale můžete zadat vše ručně, posloupnost položek vám bude jistě dobře známa. Potvrzení platby si můžete nechat poslat na vámi zadaný e-mail.

Praktické - složenku lze vyfotit a vše se předvyplní

Zajímavou pomůcku přináší Česká spořitelna při platbě složenek. Stejně jako na iPhonu si i zde kromě toho, že můžete nezbytné údaje zadat ručně, složenku vyfotit. Stačí jen telefon přiblížit k pravému hornímu rohu složenky a vše ostatní již obstará automatika. Přečtení složenky a vyplnění údajů funguje zcela bezchybně. Kdybyste si přeci jen nevěděli rady, je k dispozici opět obrazový návod krok za krokem.

Fotografováním složenek jsme se dostali na konec výčtu funkcí aplikace Servis 24. Podrobnější funkce k dispozici nejsou. Současný stav však pokrývá běžnou práci s účtem, kdy máte možnost rychle zaplatit složenku, zjistit si zůstatek na účtu, nebo nalézt nejbližší bankomat či pobočku. Jednoznačným plusem je pak přehlednost celé aplikace a také praktické návody, které pomohou s obsluhou.

Aplikaci Servis 24 si můžete stáhnout z obchodu Google Play.

Diskuze ke článku
hadas
Copak spořka.. Byl jsem u ní od střední a dohromady tedy cca 15 let. Služby, internetbanking, síť bankomatů v pohodě, ale ty poplatky už mi začaly lézt krkem. Přešel jsem k FIO a spokojenost, zatím jsem nezaplatil ani korunu na poplatcích.
Jinak aplikace je pěkná.
milda
Chtělo by to verzi pro WP7.5
popa81
Chtelo by to recenzi ZUNO banky.Ta ma ted asi nejlepsi apku pro mobilni telefony iOS i Android
dawe
vůbec mi to nejde aktivovat, vše jsem udělal dle pokynů a když vyplním políčka tak je to bez odezvy, hodně mě zklamali!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze