Lenovo Vibe S1 Lite: osmijádro a pětipalcový Full HD displej

27

Čínské Lenovo na veletrhu CES 2016 ukázalo také jednu novinku z řad mobilních telefonů. Jde o model Vibe S1 Lite, který se zařadí do oblíbené střední třídy. Nabídne dostatek výkonu, kvalitní displej a zaměří se i na populární selfies. Jeho 8megapixelová čelní kamerka je totiž stejně jako ta zadní doplněná o přisvětlovací LED diodu.

Lenovo Vibe S1 Lite – CES 2016

Novinka je velmi blízká staršímu modelu Vibe S1, ale přeci jen má mírně okleštěnou výbavu a například postrádá dvojitou čelní kamerku. Stále však můžete očekávat velmi povedený design, který se Lenovu v poslední době rozhodně daří. Tělo je bohužel plastové, ale díky mírně zaoblené zadní straně skvěle padne do ruky. Tloušťka je příjemných 8,5 milimetrů a hmotnost se svými 129 gramy také potěší. Nezměněn zůstal displej, na jehož úhlopříčce operuje jemné Full HD rozlišení, za což výrobce chválíme. Pod kapotou dostal prostor osmijádrový procesor MediaTek MT6753 s taktem 1,3 GHz, kterému napomáhají 2 GB operační paměti. Interní paměť poskytne běžných 16 GB a dostalo se i na slot pro paměťové karty.

Lenovo Vibe S1 Lite

V jeho případě je nutné zmínit, že se jedná o slot hybridní. Můžete do něj totiž umístit buď paměťovou kartu, nebo nano SIM kartu. V daný moment můžete používat dvě SIM karty (hlavní je typu micro) současně, avšak již bez možnosti vložit paměťovou kartu. Volba je tedy vždy na straně uživatele. Prostředí má pod palcem operační systém Android ve verzi 5.1 Lollipop s nadstavbou od výrobce. Radost udělají ovládací tlačítka, která jsou senzorová a neukrajují tak cenné místo na displeji.

Nové Lenovo jsme si v Las Vegas také vyzkoušeli

Hlavní fotoaparát na zadní straně nabízí 13megapixelové rozlišení, automatické ostření a dvojitý LED diodový blesk. Novinka se zaměřuje také na oblíbené selfies a čelní kamerka má 8 megapixelů a nechybí ji ani malá LED dioda. Své autoportréty tak zachytíte i ve chvílích, kdy není dostatek světla. V další výbavě se objevuje podpora LTE, předpokládáme i schopnost pracovat ve všech evropských pásmech, nechybí GPS, Wi-Fi nebo Bluetooth a FM rádio.

Lenovo Vibe S1 Lite dorazí hned zkraje roku 2016 za startovací cenu 199 dolarů bez daně. Na českém trhu očekáváme nasazení ceny kolem 6 000 Kč.

Technické parametry Lenovo Vibe S1 Lite

Kompletní specifikace
Konstrukce145 × 71 × 8,6 mm, 129 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 160 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetMediaTek 6753, CPU: 8×1,3 GHz, GPU: ARM Mali-T720 MP3
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 5.1
Akumulátor2 700 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:24 hodin
Dostupnostsrpen 2016, 6 000 Kč

Zdroje: fonearena.com

Diskuze ke článku
tomas
co za velka krava :D tvar pekny. sa mi to len zda alebo sa podoba chystanej lumii 650 alebo 850. ale tie rozmery.
Marduch
Napadá mě, vzhledem k nespočtu telefonů střední třídy hlavně od Lenova s chipsety MTK v posledním cca roce (P70, S1, S1 Lite, Vibe P1m, a5000, a7000, a7010 atd.), že by nebylo od věci v těchto úvodních článcích ztratit několik slov o vlastnostech a výkonu CPU a GPU v kontextu portfolia MTK, případně v kontextu např. celé nabídky Lenova. Ať si čtenář hned může o telefonu udělat nějaký obrázek, a to vlastně i v kontextu většiny čínské produce vzhledem k rožšířenosti MTK, a nemusel usilovně lovit po internetu články v AJ o technických specifikacích.
Tomáš Novotný
Tomáš Novotný
MTK...brrrrr....ale FHD na 5 palcích za tyhle peníze, to je pěkný.
mrtvá žížala
to musi bejt kurefsky velke slevy za odber MTK u Lenova, protoze me nenapada proc by to jinak brali. Asi kazdej vyrobce uz na MTK ujel s nejakym modelem, tusim i SONY, ale prim hraje QSD. Ja osobne MTK ne ani za boha, prijde mi to jako druhorady produkt, no mozna tretirady :o) Libil by se mi v SONY Intel... ten zatim hnizdi jen v Asusech.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze