Vyzkoušeli jsme 12,5palcový konvertibl Toshiba se 4K rozlišením

Na veletrhu IFA 2015 jsme měli možnost na stánku Toshiba vyzkoušet konvertibl pro opravdu náročné uživatele. Celkové pojetí konstrukce společně s luxusním vzhledem a prémiovou výbavou jednoznačně hovoří pro Satellite Radius 12. Podívejte se na první pohled ve videopohledu a na galerii přímo z Berlína.

Na první pohled je jasné, že se koukáte na kvalitně zpracované zařízení. Přítomnost hliníku to jen potvrzuje a konstrukce je nejen hezká a pevná, ale i lehká. Hmotnost od 1,32 kg se určitě bude na cestách hodit.

Toshiba Satellite Radius 12 4K – první pohled z IFA 2015

Boky přístroje příjemně překvapí přítomností USB-C konektoru, ale bohužel přes něj nelze nabíjet a musíte nosit nabíječku od Toshiby. Toshiba ovšem nesází jen na Type-C, jako Apple, a Satellite Radius osadila také dvojicí klasických USB 3.0.

Satellite Radius 12 rozhodně neurazí svoji celkovou konstrukcí, přesněji možností otočení displeje o 360 stupňů, což umožní zařízení použít i jako tablet. Tento přístup rozhodně chválíme.

Toshiba Satellite Radius 12

Nyní již k tomu hlavnímu, k displeji. 12,5palcová dotyková obrazovka nabídne rozlišení 3 840 × 2 160 pixelů, tedy jemnost 362 bodů na palec. Podívaná je to skutečně hezká a displeji není co vytknout. Podání barev i pozorovací úhly se zdály být na stánku Toshiba na vysoké úrovni. Co jiného také čekat. Otázky jsou pouze dvě, a to zda tak vysoké rozlišení potřebujete a co to udělá s baterií. Odpověď na první otázku neznáme, ale na tu druhou vám odpovíme. Toshiba Satellite Radius 12 se totiž prodává i s FullHD displejem, jenž uspoří 2 hodiny životnosti baterie, konkrétně je rozdíl 8 a 6 hodin ve prospěch FullHD displeje, a to na cestách taky není zanedbatelné.

Každý zákazník má širokou možnost modifikace. Vybrat si můžete pevný disk, velikost RAM, procesor (i5 nebo i7) a samozřejmě také displej. Cena začíná na 40 000 Kč a to vůbec není málo, Satellite Radius 12 má ale co nabídnout.

Technické parametry Toshiba Satellite Radius 12

Kompletní specifikace
Konstrukce299,5 × 209 × 15,4 mm, 1 315 g, konstrukce: konvertibilní, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 12,5" (3 840 × 2 160 px)
Chipset
Paměťdisk: ?, paměťové karty: microSDXC
Konektory2× USB 3.0, ?× USB 2.0, video: HDMI, další: ne
Datové funkcemodem: ?, Wi-Fi: ?, Bluetooth: ?, NFC: ?
Operační systémWindows 10
Akumulátor? Wh, udávaná výdrž: 6 hodin
DostupnostQ1 2016, ?
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze