Lenovo Yoga 500: konvertibilní záplava na IFA 2015

Konvertibilním zařízením veletrh IFA 2015 prostě patřil, a tak tady máme další konvertibl, tentokrát ze stáje Lenova. Nabídne oproti konkurenci něco navíc, nebo se z něj stane šedá myš, která se v záplatě stejně řešených zařízení ztratí? V této otázce by vám mohly pomoci naše první dojmy doplněné o fotogalerii přímo z berlínského veletrhu.

Poprvé jsme měli možnost si zařízení krátce vyzkoušet na IFA 2015, i když se Yoga 500 už dostala do prodeje. Nabídla nám tak možnost pro porovnání mezi dalšími a třeba i novějšími zařízeními. Porovnávat můžeme například s Toshibou Satellite Radius 14, která nabídne mimo stejné velikosti displeje i stejnou cenu.

Lenovo YOGA 500

Lenovo Yoga 500 se snaží nabídnout nejlepší poměr mezi cenou a výkonem. Zařízení je zhotoveno z plastu, ale Lenovo se aspoň vyvarovalo klasické černé a nabídne i barevné kryty, například červený nebo bílý a Yoga 500 ihned trochu ožije. Na první pohled se zdálo, že je vše kvalitně zpracované, nikde se nic neprohýbalo, a to rozhodně potěší, především u konvertiblu, kde je možné otočit obrazovku o 360 stupňů a využít jej i jako tablet.

14palcový displej nabídne FullHD rozlišení a pohled na něj je příjemný. Ovládat jej lze touchpadem, případně dotykem. K zobrazovači nemáme výhrady, a to ani ve veletržních podmínkách, které jsou velmi náročné. Uvnitř se následně nachází to, co si vyberete. Klidně můžete chtít procesor Intel Core i7, 8 GB RAM paměti a 256GB SSD disk. Zřejmě častěji se ale zařízení bude prodávat s Intel Core i5, 8 GB RAM paměti a 1TB HDD. S tímto vybavením totiž vyjde na přijatelných 22 000 Kč a stále je to dobrý kompromis mezi výkonem a cenou.

Lenovo Yoga 500 překvapila, za slušné peníze toho nabídne hodně. 14palcový displej je navíc poměrně univerzální a lze jej využívat doma i na cestách. Především na cestách oceníte hmotnost 1,8 kg a třeba i konvertibilní konstrukci. Lenovo Yoga 500 ovšem není bez konkurence a za podobné peníze seženete již na úvod zmíněnou Toshibu Satellite Radius 14. Na verdikt si tak budeme muset počkat až do kompletního testu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze