Jak fotí Nokia E7? Porovnání s modelem N8

2

V redakci pro vás intenzivně testujeme nejnovější Nokii E7. Před samotnou recenzí vám přinášíme odpověď na zřejmě nejčastější otázku. Jak kvalitní je fotoaparát bez autofocusu. Pro porovnání jsme vybrali špičkově fotící Nokii N8.

Nokia E7 a N8 na oficiálních fotografiích

Čtěte: Recenze Nokia N8: zahoďte netbooky! (recenze)

Pro začátek se sluší říci, že fotoaparáty se v obou Nokiích dost zásadně liší. Zatímco Nokia N8 disponuje 12 megapixelovým snímačem, model E7 se musí spokojit s 8 megapixely. To by samo o sobě takový problém nepředstavovalo. Mnohem hroší je absence automatického ostření u Nokie E7. Stejně tak Led diody odvedou podstatně méně práce než xenonový blesk u N8. U každé kategorie si vždy ukážeme několik srovnávacích fotografií. Snímky nalevo budou patřit Nokii E7, napravo Nokii N8.

Nokia E7 a Nokia N8

Exteriéry - vyrovnaný boj

Nejprve se podíváme na nejčastěji pořizované fotografie. Jde tedy samozřejmě o exteriéry za dostatečného světla. Při těchto snímcích není automatické ostření většinou nijak zvlášť zapotřebí. I to je důvod, proč jsou fotografie z obou Nokií kvalitou velmi blízké. Rozdílů si povšimnete až při přiblížení detailů. Ty jsou u N8 ostřejší. Stejná situace panuje i okolo hladiny šumu. Při běžném prohlížení ovšem většinou nepoznáte žádný rozdíl.




Interiéry - výhody N8 se začínají projevovat

Často také potřebujeme vyfotografovat něco při umělém osvětlení. Zde se již projevuje horší čip u Nokie E7 a samozřejmě absence blesku. Ačkoliv ani fotografie Nokie N8 nejsou ideální, je na nich méně digitálního šumu a hlavně jsou ostřejší. Stále však lze říci, že s pevnou rukou pořídíte slušný snímek při umělém osvětlení i s Nokií E7.



Makro s E7 rozhodně ne!

Nejzásadnější kategorií, kde jsou rozdíly jasně patrné, je pořizování makro snímků. To samozřejmě nečiní Nokii N8 žádný problém. Automatické ostření zvládne ostrou fotku už z několika centimetrů. Naproti tomu Nokia E7 je bez automatického ostření jako bezruká. Vyfotografovat text je takřka nemožné. Z blízka na něj E7 nezaostří a pokud text oddálíte a poté si fotografii přiblížíte, je většinou rozmazaná a tedy opět nečitelná. Zapomeňte tedy na fotografování vizitek, částí článků a podobně. Stejně tak jakýchkoli předmětů, které je nutné zabrat z blízkosti menší než 50 centimetrů.


Makro snímky Nokie E7: rozmazané za všech okolností


Oproti tomu jsou makro snímky z Nokie N8 naprosto skvělé - ostré i z blízka

Čtěte: Preview Nokia E7: znovuzrozený komunikátor

Náš názorný test jen potvrdil, že Nokia E7 není určena pro uživatele, kteří potřebují s telefonem často a kvalitně fotografovat. Integrovaný fotoaparát je nutné brát jen jako doplněk, který za slušného osvětlení vyprodukuje velmi slušné snímky. Vždy ale musíte mít na paměti chybějící automatické ostření, které nelze nijak obejít.

Pokud máte jakýkoliv dotaz k Nokii E7, neváhejte a zeptejte se. Své dotazy můžete psát k tomuto článku či na náš Facebook a Twitter.

Diskuze ke článku
otrok
mně se moc líbí nokia N7, moc skvěle vypadá, že se dí roztáhnot, jenom se mi nelíbí, že je na tomhle mobilu není android jako operační systém.
endalgara
kecpx nfl jerseys supply ,
kaxyt nfl jerseys supply ,
oqsuz wholesale NFL jerseys ,
rbery www.cheapnfljerseysforsales.com ,
lxzxo www.cheapnfljerseysfactorys.com/#9635 ,
bqyev www.cheapsnfljerseysoutlet.com/#4222 ,
fpkd http://www.cheapnfljerseyswhole.com ,

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze