Víme jak fotí chystaná Nokia E6 (fotogalerie)

7

Minulý týden v úterý Nokia představila nového zástupce řady E-seriess - model E6. Nabídne qwerty klávesnici a dotykový displej s úhlopříčkou 2,46" s vysokým rozlišením VGA. Novinka bude precizně zpracována a zadní strana se pyšní 8 MPx snímačem s full focus technologií.

Nokia se minulý týden vytáhla, když představila nového člena rodiny E-series a zároveň nástupce vydařeného a dosud prodávaného modelu E72. Novinka by měla být opět velmi dobře dílensky zpracována díky použití kovových materiálů. Svým designem nijak nevybočuje z již zaběhlých standardů modelů této řady. Novinkou je ale použití dotykového displeje s úhlopříčkou 2,46" s velmi jemným rozlišením 640 x 480 bodů s kombinací hardwarové QWERTY klávesnice. O dostatečné udržení při životě se postará výkonný akumulátor kapacity 1 500 mAh.

Nokia E6
TIP: Čtěte podrobné představení Nokia E6: nový business smartphone s extra-jemným displejem

Operační systém bude tvořený Symbianem nové generace spolu s nejnovější aktualizací PR 2.0 alias Anna. Noví majitelé se mohou těšit především na inovovaný webový prohlížeč, nový vzhled menu a vylepšení mnoha dalších funkcí.

Nový update Symbian Anna
TIP: Čtěte (Staro)nový Symbian Anna: s čím přichází?

Zadní strana ukrývá překvapení i zklamání. Překvapením je 8 MPx fotoaparát, zklamání pak přichází v podobě absence autofocusu. Marně si v poslední době vybavuji konkurenční zařízení, které by postrádalo u svého fotoaparátu autofocus. Nokia se jej snaží nahradit full focusem - technologií EDoF. Jednotlivé pixely snímače jsou zaostřeny na různou vzdálenost a a zbytek obrazu se dopočítá a doostří vždy podle sousedních zaostřených pixelů. Čočka fotoaparátu zaostřuje napevno na hyperfokální vzdálenost. Vedle fotoaparátu je na focení v horších světelných podmínkách připravena i přisvětlovací LED dioda.

Ukázkové snímky z fotoaparátu

Co říkáte na výsledné snímky? Podává fotoaparát uspokojivé výsledky? Oželíte absenci autofocusu, nebo se klidně spokojíte s technologií full focus? Diskutujte níže v diskuzi.

Zdroje: conversations.nokia.com

Diskuze ke článku
jaja
podle mě fotí velmi pěkně, ale např. E7 při dobrých světelných podmínkách také. ale jinak bych tento telefon-kalkulačku nechtěl ani zadara
Lmvcet
Na E72 to nemá ani omylem.
klara
telefón-kalkulačka? :D aj podľa mňa to fotí pekne, nemám s tým problém :D
ariel
fotí to fajn, tá tretia fotka je krásna! :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze