Vylepšené Lenovo ThinkPad Edge E145 přináší lepší procesor

3

Výrobce výpočetní techniky Lenovo má ve svých řadách opravdu mnoho notebooků. Mezi ty nejmenší patří ThinkPad Edge E145 a právě ten dostal vylepšení v podobě nového procesoru, ačkoliv AMD nemá zrovna moc co nabídnout.

Hlavní výpočetní jednotkou notebooku ThinkPad Edge E145 byl donedávna procesor AMD E1-2500, ale nyní došlo k povýšení na novější a rychlejší procesor AMD A4-5000, který se honosí dvěma moduly po dvou jádrech, takže celkově procesor nabídne čtyři jádra. Architektura jader je Jaguar, která se nachází také v procesorech pohánějících Xbox One nebo PlayStation 4, takže se nejedná o žádnou novinku.

oficiální fotografie

Větší vylepšení však přináší v oblasti grafického výkonu, který nyní obstarává grafická karta Radeon HD8330 a oproti pomalejší HD8250 dokáže spustit větší množství her. Ačkoliv se výkon navýšil jak po procesorové, tak grafické stránce, přesto zůstává TDP na hodnotě 15 W, to v kombinaci s 63Wh baterií znamená velmi solidní výdrž při běhu na baterii.

oficiální fotografie

Dalším vylepšením je, že v počítači je primárně dodáván systém Windows 7 Professional a jako příslušenství dostanete instalační CD Windows 8.1 Pro, což je k vidění spíše u dražších počítačů. Notebook se prodává za částku 13 540 Kč s DPH a co nevidět jej budou mít obchody na skladech.

Zdroje: shop.lenovo.com

Diskuze ke článku
Satai
z wikipedie: 'Jaguar does not feature clustered multi-thread (CMT), meaning that there are no "modules"'
satai
Kdyby někoho zajímal ten CPU trochu víc: http://anandtech.com/show/6974/amd-kabini-review
iOSHater
Problém těchto nových procesorů od AMD je ten, že některé hry na nich není možné spouštět. Například Star Wars The Old Republic. A výkonem to není, ale nerozumí si to s ovladači. Na tomhle by měli určitě zapracovat.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze