Vyhovují vám pecková sluchátka? Apple představil hned dva modely AirPods 4

Vyhovují vám pecková sluchátka? Apple představil hned dva modely AirPods 4
Fotografie: Apple
  • Základní model nenabízí oblíbený režim ANC
  • Pokročilé režimy odhlučnění má až stejnojmenný vylepšený model
  • Potěší podpora bezdrátového nabíjení

Článek aktualizován o oficiální české ceny

V rámci dnešní klíčové Apple keynote došlo i na obnovu oblíbených bezdrátových sluchátek řady AirPods. Apple představil modely AirPods 4. Ano, čtete správně – množné číslo není překlepem, ale novou realitou. Americký výrobce se rozhodl uvést hned dva modely, které se v jedné zásadní věci liší, přesto však sdílejí stejný název.

Apple uvedl, že nová pecková bezdrátová sluchátka mají velmi malou dobíjecí krabičku, nejmenší v historii řady AirPods. Sluchátka jsou také vybavena novým procesorem H2, který zajišťuje ještě kvalitnější zvuk. Na těle sluchátek je umístěna speciální dotyková plocha pro snadné ovládání. Ve spojení se Siri lze přijetí hovoru provést pokývnutím hlavou, nebo ho naopak odmítnout zavrtěním hlavou.

Výdrž sluchátek dosahuje až 30 hodin v kombinaci s pouzdrem. Nabíjení je možné přes USB-C konektor nebo bezdrátově pomocí technologie Qi. Modernější způsob nabíjení je ale určen jen pro vyšší model.

Apple AirPods 4
Nabíjení je možné i bezdrátově

Nyní se dostáváme k hlavnímu rozdílu mezi dvěma modely AirPods 4. Pro mnohé to bude možná nepříjemné překvapení, ale základní AirPods 4 nepodporují aktivní potlačení okolního hluku (ANC), a to navzdory ceně 3 690 Kč. Podotýkáme, že tuto funkci dnes nabízejí i sluchátka za zlomek této ceny.

Pokud však chcete pecková bezdrátová sluchátka od Applu s aktivním potlačením okolního hluku, musíte zvolit lepší model AirPods 4. Ten přináší nejen kýžené ANC, ale i transparentní režim, který umožňuje slyšet například hlasy lidí nebo důležité zvuky, jako jsou sirény záchranářů. Apple také vyzdvihuje speciální režim, který rozpozná, když se chystáte hovořit – hudba se automaticky utlumí a po skončení rozhovoru se vrátí na původní hlasitost.

Apple AirPods 4

Nová bezdrátová sluchátka Apple AirPods 4 si můžete objednat už dnes, přičemž prodej začne 20. září. Cena základní varianty je již známá – AirPods 4 s ANC vyjdou na 4 990 Kč. Cenový rozdíl 1 300 Kč tedy spočívá ve zmíněném ANC, bezdrátovém nabíjení a malém reproduktoru, který usnadňuje funkci Najít.

Apple AirPods 4 předobjednáte například u MP.cz, prodeje startují již 20. 9.
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze